Welke trends bespeuren we in de nieuwe schoenencollecties voor de zomer? Hier kun je het lezen.

Trend: Kleuren schoenen

Deze zomer zijn vele, soms heel verschillende, kleuren in de mode. We bespeuren bij schoenen vooral de kleuren wit, grijs, cognac en khaki, maar ook blauw en metallics. Ook nude tinten als mauve en lichtroze zien we veel in de trends van de schoenen voor de zomer. Veel lichte kleuren dus. Heerlijk voor de zomer!

Naaldhakken

Goed nieuws voor wie er goed op kan lopen en voor wie er graag naar kijkt. De naaldhakken zijn deze zomer weer helemaal terug. Bij pumps, slingbacks en vooral sandalen, want open damesschoenen zijn het ook helemaal in de zomermode. Overigens zijn andere hoge hakken zoals de blokhak ook nogal volop te vinden in de zomercollectie.

Romeinse sandaal

We schreven het al. Sandalen zijn erg populair deze zomer. Dat geldt vooral voor de Romeinse sandalen of gladiator sandalen. Met vederlichte zolen van materialen als kurk en touw.

Instappers voor heren

Voor de heren zijn er in de schoenmode veel loafers (instappers) te vinden. Deze instappers voor heren zijn een geweldige en luchtige tussenweg tussen een dichte schoen en een slipper.

Veterschoenen met veel details

De veterschoenen worden deze zomer flink gepimpt. Slangenprint en andere prints, reliëf, briljantjes, specchio, lak, laser cut en nog veel meer versieringen worden aangebracht op veterschoenen en soortgelijke schoenen als brogues, molières en loafers. Niet alleen voor dames, maar ook voor heren.

Tennis sneakers

De canvas sneakers afgeleid van tennisschoenen zijn ook deze zomer weer een trend. Deze tennissneakers zijn deze zomer vaak voorzien van jamboree klepjes met franjes.

Gevlochten materiaal

Vlechtwerk zien we ook veel terug in de zomertrends in schoenen. Ook gevlochten leer.

Klittenband

Niet alleen bij schoenen voor kinderen die niet kunnen veteren maar ook bij schoenen voor volwassenen komen we zomer veel klittenband sluitingen tegen. Bij sneakers, maar ook bij sandalen. slippers en andere zomerschoenen. Er is een ruime keuze uit klittenbandschoenen voor volwassen.


Onderwerpen:
Trends zomermode, trends schoenen zomer, schoenentrends zomer, trends zomerschoenen, modetrends schoenen zomer.