Twee keer per jaar is het uitverkoop bij de schoenenwinkels. De uitverkoop, of Sale zoals deze tegenwoordig in hipper Engels heet, vindt plaats op een heel geschikt moment voor de consument. In de zomer gaan bijvoorbeeld in juni de zomerschoenen al in de uitverkoop.
Je hebt dan dus – dat seizoen – nog vele maanden om de schoenen te dragen. Enig geduld levert dus veel goedkopere schoenen op want zelfs in het begin van de uitverkoop bedraagt de korting vaak al enkele tientallen procenten. Op een paar schoenen of laarzen kan dat tientjes schelen.
Steeds meer korting
Gaandeweg de uitverkoop loopt de korting alleen maar verder op. Deze kan beginnen op een procent of 20 en na een paar weken 70 of 80 procent bedragen. Toch is het niet verstandig om lang te wachten met het kopen van schoenen in de uitverkoop. De naam zegt het al, tijdens de uitverkoop proberen de schoenenwinkels hun zomercollectie of wintercollectie te dumpen en deze collecties worden dus niet meer aangevuld. In oud Hollands.. weg=weg! 
Wachten of toeslaan?
In het begin van een sale heb je dan ook vaak nog de keuze uit talloze modellen en maten, maar dat neemt heel snel af naarmate de uitverkoop vordert. De populaire maten zijn al snel weg en aan het eind van de uitverkoop zijn vaak alleen de weinig gangbare maten nog verkrijgbaar. Ook neemt het aantal nog beschikbare modellen natuurlijk steeds meer af naarmate je langer wacht.
Welke schoenenwinkels hebben uitverkoop?
Wil je weten welke winkels op dit moment een uitverkoop organiseren, kijk dan in het overzicht Schoenen Uitverkoop. Deze site laat precies zien bij welke winkels je op dit moment goedkoop online schoenen kunt kopen.
De juiste schoen met de juiste maat
En ben je op zoek naar één speciaal model schoen, of een merk schoen? Maar kun je die schoen niet vinden, of is de juiste maat overal uitverkocht? Kijk dan bij ons overzicht van merken. Dan kunt je per merk en type schoen zoeken in het aanbod van alle belangrijke online schoenenwinkels. Met of zonder uitverkoop.