Vans OTW schoenen zijn speciale uitgaven van modellen van het populaire casual schoenmerk Vans.

Het is een kleine maar mooie collectie Vans schoenen die bestaat uit hoge en lage sneakers. Vans OTW schoenen zijn zijn gemaakt van veelgebruikte materialen zoals leer, canvas en suede, maar ook van synthetische stoffen, denim (spijkerstof) en zelfs kurk.

Kijk voor de mooiste Vans OTW sneakers bij de aanbiedingen van Vans schoenen. In dit overzicht vind je het aanbod aan Vans schoenen bij alle goede en bekende schoenenwinkels van Nederland.

OTW staat voor Off The Wall wat onconventioneel betekent. De Vans OTW schoenen hebben dan ook een wat meer origineel design dan gebruikelijk bij Vans sneakers. Het zijn vaak bestaande Vans schoenen, maar dan met een originele print of er wordt gebruik gemaakt van andere materialen. Een goed voorbeeld zijn de Vans OTW Summer Prelow Cork schoenen, Vans sneakers gemaakt van kurk.

Over Vans

Vans werd in 1966 in Amerika als de Van Doren Rubber Company opgericht door de Nederlandse emigrant Paul van Doren. Deze schoenenfabriek maakte schoenen die ze direct aan de consumenten verkochten. Een formule die een succes bleek te zijn en Vans (zoals de Van Doren Rubber Company inmiddels heette) groot maakte.

Het succes nam alleen maar toe toen Vans schoenenfabrikant voor het Amerikaanse leger werd. Niet alleen was dit een bijzonder grote klant, het maakte de Vans “legerschoenen” ook een gewilde gadget voor skateboarders. Deze hippe scene zorgde er op zijn beurt weer voor dat Vans schoenen ook bij andere jongeren erg populair werden.

De Vans OTW schoenen kwamen pas later op de markt. Met Vans OTW schoenen mikt de populaire Amerikaanse schoenfabrikant op een jong maar modebewust publiek.

Kijk voor Vans OTW schoenen en andere Vans schoenen in het bovengenoemde overzicht met aanbiedingen.

Zie ook: Meer goede sneakers

Onderwerpen
Vans OTW schoenen, OTW sneakers