Vico schoenen zijn bijzonder mooie urban schoenen voor heren. Vico is een jong Europees schoenmerk met het hoofdkantoor in Rotterdam.

Vico schoenen worden met de hand gemaakt van de beste Europese leersoorten. Design, comfort en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij dit merk schoenen dat een grote toekomst voor zich heeft.

Vico schoenen zijn er uitsluitend voor heren. Vico maakt sneakers, laarzen en veterschoenen.

We hebben helaas momenteel geen aanbevolen winkels voor Vico schoenen in Nederland. Kijk bij de beste sneakers heren voor de beste alternatieven.

De naam Vico is afgeleid van het Latijnse woord vicus, wat staat voor ‘op straat’ of ‘in de wijk’. Vico schoenen zijn dan ook geïnspireerd door het leven op straat in grote wereldsteden. Vico schoenen zijn dus echte urban schoenen. De producent spreekt zelf over schoenen die een Urban Eco Lifestyle uitstralen, want Vici schoenen worden duurzaam geproduceerd en veroakt in schoenendozen van gerecycled materiaal. Zelfs het voetbed van Vico schoenen is van 100% gerecycled materiaal.

De natuur en duurzaamheid komen ook terug in de ontwerpen van Vico schoenen. Zo werden de kleuren van de eerste najaarscollectie geinspireerd op de kleuren van de bomen en bladeren van de bomen in Central Park (New York).

Het schoenmerk Vico is in 2011 in Rotterdam opgericht. De oprichters Kevin van Wijk en Dave Hendriks kwamen met dit nieuwe merk schoenen omdat ze iets nieuws wilde creëren. geen schoenmerk dat anderen immiteerde, maar een merk schoenen met een eigen identiteit en strategie.

Vico schoenen zijn echte Europese schoenen. Het hoofdkantoor van Vico is gevestigd in Nederland (Rotterdam), de ontwerpstudio in Italië (Montebelluna) en de productie vindt plaats in Portugal (Porto). Hiermee zijn drie van de belangrijkste schoenenlanden van Europa verenigd in Vico schoenen.