Goede waterschoenen zijn onmisbaar bij veel ‘natte activiteiten’. Je hebt vele soorten waterschoenen voor soms heel verschillende activiteiten.

Zo zijn er waterschoenen voor bij het zwemmen, het kanoën en voor bij watersporten. wij kijken hier naar de verschillende soorten waterschoenen, de beste merken en de winkels met de beste aanbiedingen van waterschoenen.

Wil je weten wat er allemaal aan waterschoenen te koop is en wat ze kosten? Kijk dan bij de aanbiedingen van waterschoenen van alle waterschoenen die in Nederland te koop zijn.

Waterschoenen worden vaak gedragen om de voeten te beschermen tegen scherpe uitstekels en oneffenheden in de grond onder water. Ze worden bijvoorbeeld gedragen op kiezelstranden, op stranden waar zeeegels voorkomen en bij rotsachtige kusten. Ook kunnen waterschoenen aangenaam zijn op zandstranden waar het zand erg heet kan worden. Duikers dragen soms ook waterschoenen in hun zwemvliezen om onderkoeling tegen te gaan.

Doordat er verschillende waterschoenen zijn voor verschillend watersporten is het lastig om een algemene beschrijving te geven van dit soort outdoor schoenen. De gemiddelde waterschoen is echter van kunststof, beschikt over een stevige zool en heeft openingen zodat het water zonder belemmeringen in en uit kan lopen. Meestal zijn ze gemaakt van kunststof omdat dit materiaal het best tegen de zware natte en soms zoute omstandigheden beschikt is.

Het uiterlijk van waterschoenen kan echter enorm verschillen. Soms zien ze er  als slippers, soms als sneakers. De waterslippers zijn vooral bedoelt voor aan het strand of bij het zwembad, terwijl de gesloten waterschoenen geschikt zijn om mee te zwemmen en/of duiken.

Goede merken voor waterschoenen zijn Donnay, Teva, Adidas en Puma. Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen voor meer informatie.

Zie ook: Alle waterschoenen tips

Onderwerpen:
Waterschoenen, surfschoenen, watersneakers, watersandalen, zwemschoenen.