Werkschoenen heb je in vele soorten. Een stratenmaker heeft een heel ander soort werkschoen nodig dan een hovenier of een ober. Toch zijn voor al deze beroepen werkschoenen aan te raden. Daarom hier informatie over de verschillende soorten werkschoenen.

Aanbiedingen werkschoenen

Veel meer informatie over werkschoenen kun je vinden bij de beste winkels met werkschoenen. Daar koop je ook alle soorten werkschoenen tegen de laagste prijs.

Hoge werkschoenen en lage werkschoenen

Werkschoenen kunnen hoog maar ook laag zijn. Wanneer gebruik je hoge werkschoenen en wanneer lage werkschoenen?

Lage werkschoenen

Lage schoenen kunnen het best gebruikt worden wanneer er veel gehurkt en geknield moet worden. Denk daarbij aan schoenen voor stratenmakers en hoveniers, maar ook aan werkschoenen voor medewerkers in de zorg. Lage werkschoenen geven meer bewegingsvrijheid, maar zitten onderaan wel goed aangesloten.

Hoge werkschoenen

Hoge werkschoenen geven extra steun en beschermen de achillespees. De voet is minder makkelijk te bewegen, maar deze schoenen zijn wel heel stevig en geven veel steun. Werknemers in de bouw, industrie, in het magazijn, agrarische medewerkers en horeca medewerkers hebben het meest aan hoge werkschoenen.

Veiligheidsnormen werkschoenen

Een ander onderscheid in werkschoenen kun je maken aan de hand van veiligheidsnormen. Werkschoenen kennen vijf a zes veiligheidsnormen.

S1: Deze werkschoenen zijn anti-statisch en nemen energie op in de hak. Voor natte omstandigheden zijn ze minder geschikt. In de subclassificatie S1P hebben de werkschoenen ook een stalen tussenzool.

S2: Deze werkschoenen komen sterk overeen met S1 schoenen, maar S2 werkschoenen zijn ook geschikt voor het gebruik in vochtige omstandigheden.

S3: Dit zijn S2 werkschoenen met een stalen tussenzool (die beschermt tegen o.a. glas en spijkers) en een antislipprofiel. De meeste werkschoenen die verkocht worden zijn S3 werkschoenen.

S4: Als S1 schoenen maar dan gemaakt van rubber, PU, kunststof en andere waterdichte materialen. S4 werkschoenen zijn erg geschikt voor het werk in natte omstandigheden.

S5: Dit zijn S4 werkschoenen met een stalen tussenzool en een antislipprofiel. Of met andere woorden waterdichte S3 werkschoenen.


Onderwerpen:
Aanbiedingen werkschoenen, veiligheidsschoenen, beste werkschoenen, S2, S3, S4, S5 schoenen.