Een avarca menorquina is een traditionele Spaanse sandaal. En Avarca is tevens een merknaam waaronder deze sandalen verkocht worden. Kijk hier voor de originele Avarca sandalen.

Avarca sandalen worden in Nederland verkocht door Ziengs. Kijk bij de aanbiedingen van Avarca schoenen voor alle mooie Avarca sandalen tegen de laagste prijs.

Informatie avarca menorquina schoenen

Deze Avarca sandalen zijn geheel gemaakt van leer. Ook de voering en de comfortabele binnenzool. De Avarca sandalen voor dames zijn versierd met stiksels, en er zijn twee banden aangebracht.  Één band loopt over de wreef van de voet en de andere band achter de enkel langs. De Avarca monorquina schoenen worden afgemaakt met rubberen zool van twee centimeter dik.

De term menorquina in de naam heeft betrekking tot het eiland Menorca. Hier komen deze Spaanse sandalen oorspronkelijk vandaan. De arme lokale bevolking maakte deze sandalen van versleten autobanden. Inmiddels zijn de avarca menorquina’s heel wat luxer, mooier en niet meer van afval gemaakt, maar de dikke rubberen zool is nog steeds kenmerkend voor deze sandalen.

Avarca is niet het enige merk dat avarca menorquina sandalen maakt, maar je moet toch eens bij het aanbod van dit merk kijken als je zomerse damessandalen zoekt (zie bovenstaande winkels). Avarca schoenen zijn mooi, goed van kwaliteit en heel betaalbaar. En je koopt deze damessandalen in vele verschillende kleuren.

Productselectie: Amazon


Onderwerpen:
Avarca sandalen, Spaanse sandalen, avarca menorquina sandalen, Avarca schoenen.