Brutting (officieel gespeld als Brütting) is een Duitse schoenfabrikant die sportieve schoenen als wandelschoenen, sneakers en sportschoenen maakt. In Nederland was Brutting aanvankelijk vooral bekend om zijn sneakers en laarzen voor kinderen, maar inmiddels zijn de Brutting damesschoenen en Brutting herenschoenen ook volop in Nederland te koop, vooral online.

Brutting is namelijk absoluut niet alleen een merk voor kinderschoenen. Brutting heeft een grote reputatie als fabrikant van sportschoenen opgebouwd die terug gaat tot 1946.

Wil je weten wat er in Nederland aan Brutting schoenen te koop is? Kijk dan eens bij de onderstaande aanbiedingen van Brutting schoenen. Je zal zien dat het vooral gaat om sportieve schoenen zoals wandelschoenen, wandellaarzen, outdoorschoenen en lage en hoge sneakers, maar ook om comfortabele veterschoenen.

Brutting schoenen goedkoop online kopen

Informatie Brutting schoenen

Het schoenmerk Brutting is in 1946 in Beieren opgericht door Eugen Brütting. Al snel volgde een tweede merknaam dat hij ook naar zichzelf noemde, EB-Sport-International. Onder deze naam maakte Brütting sportschoenen voor de meest uiteenlopende sporten als atletiek, boksen, schermen, tennis, gewichtheffen en worstelen. In de loop der jaren haalde sporters op Brutting schoenen diverse medailles op de olympische spelen maar de grootste doorbraak kwam in 1970 toen de legendarische Brutting Roadrunner op de markt kwam.

In 2007 kwam men met het label EB-Kids voor kinderschoenen. Brutting schoenen kom je daarom ook vaak tegen onder de naam EB (Eugen Brütting). Maar pas op, dit is niet hetzelfde merk als het Italiaanse EB Shoes dat ook kinderschoenen maakt.

Tegenwoordig maakt Brutting vele verschillende schoenen zoals sportschoenen, comfortschoenen, kinderschoenen, sandalen, wandelschoenen en sneakers. Ook heeft Brutting een mooie collectie handgemaakte schoenen. In Nederland is helaas slechts een klein deel van deze schoenen te koop, maar online is de keuze uit Brütting schoenen heel groot. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van Brutting schoenen bij Otto.

Onderwerpen:
Brutting schoenen, wandelschoenen, outdoorschoenen, Brütting schoenen, EB Brütting.