De Chelsea boot is een modieus laarsje dat zeer populair is en dan ook door veel goede schoenmerken wordt aangeboden. De keuze is dan ook zeer groot.

Hier onder hebben we ruim 3.000 Chelsea boots voor dames. Natuurlijk kun je uit dit grote aanbod makkelijk de voor jou beste Chelsea boots selecteren.

Overzicht Chelsea boots voor dames

Kijk bij alle Chelsea boots dames voor deze leuke laarsjes voor dames van alle merken. Vooral de Chelsea boots van Clarks, Timberland, Ecco en Dr Martens zijn populair. In het overzicht met alle Chelsea boots vind je ze allemaal!

Wat zijn Chelsea boots?

Het kenmerk van een Chelsea boot is het elastische gedeelte aan de zijkant van het laarsje. De laarsjes kunnen van diverse materialen gemaakt zijn. Je hebt Chelsea boots van leer, nubuck, su├Ęde en kunstleer en in vele kleuren. Vooral de zwarte en bruine Chelsea boots zijn gewild, maar je hebt deze booties in beperkte mate ook in heel andere kleuren zoals blauw, rood, grijs, groen en geel.

Kies de beste chelsea boots

In het bovenstaande overzicht met aanbiedingen van alle Chelsea boots kun je je beste chelsea boots makkelijk selecteren en kiezen. Selecteren kan op schoenmaat, merk, kleur, materiaal, vorm van de neus (puntig of rond), de hakhoogte, hakvorm en veel meer kenmerken.

Ook kun je je maximale prijs aangeven, evenals gewenste kenmerken als een uitneembare zool, extra goede ademende kwaliteiten, de aanwezigheid van studs en veel meer. Vink al je wensen en eisen die je aan de Chelsea boots stelt aan, en het is heel makkelijk om de voor jouw beste Chelsea boots voor dames te vinden.

Het combineren van Chelsea boots

Je Chelsea boots combineren met je outfit is geen lastige opgave. Chelsea boots laten zich namelijk heel makkelijk combineren met outfits in vele stijlen. Een skinny jeans, een jurkje, een rok, het kan allemaal prachtig staan bij mooie Chelsea boots.

Natuurlijk staan sommige van de ze booties wel extra mooi bij een bepaalde kledingstijl. Zo staan glimmende zwarte Chelsea boots fantastisch bij een party outfit terwijl suede Chelsea boots extra mooi staan bij een meer geklede outfit.

Waarom heten Chelsea boots zo?

We schrijven Chelsea boot met een hoofdletter. Dat is niet voor niets want deze laarsjes hebben hun naam te danken aan de Londense wijk Chelsea waar deze booties “uitgevonden” zijn. De daar gevestigde koninklijke schoenmaker van koningin Victoria ontwikkelde deze laarsjes met elastieken inzetstukken aan de zijkant. Deze inzetstukken maakte het veel makkelijker om de boots aan en uit te trekken. Ook de treklus van veel van deze laarsjes stamt al uit deze tijd (rond het jaar 1830).

Aanvankelijk waren Chelsea boots vooral herenlaarsjes, maar dat is behoorlijk veranderd. Zoals je bij het bovenstaande overzicht met alle Chelsea boots kunt zien zijn er momenteel vele honderden verschillende Chelsea laarsjes waar je uit kunt kiezen.

Zie ook: aanbiedingen enkellaarsjes dames

Onderwerpen
Chelsea boots dames, aanbiedingen dameslaarsjes, Chelsea laarsjes vrouwen, Chelsea laarsjes.

Foto: Chelsea boots dames Clarks