Diadora is een Italiaanse producent van sportschoenen die ook heel sportieve sneakers maakt. Diadora sneakers zijn er voor heren, dames en kinderen. Hier kijken we naar de Diadora sneakers, sportschoenen en andere Diadora schoenen.

Vooral de Diadora sneakers zijn erg populair. De Diadora sneakers zijn schoenen van één van de belangrijkste producenten van sportschoenen uit de geschiedenis.

Het zijn dan ook bijzonder goede en sportieve sneakers. Kijk hier voor de aanbiedingen van alle soorten schoenen die Diadora maakt.

Diadora sportschoenen

In Nederland is Diadora vooral bekend om zijn voetbalschoenen, maar aanvankelijk was het Italiaanse bedrijf vooral een fabrikant van bergschoenen. Later werd Diadora vooral een producent van sportschoenen en andere sportartikelen. Vooral voetbal, hardlopen en tennis zijn belangrijke sporten voor Diadora, maar ze maken ook kleding en schoenen voor sporten als fietsen. Naast schoenen maken ze onder andere ook shirts en jacks.

De naam Diadora komt van het Griekse dia-dorea wat betekent “geschenken en onderscheidingen delen”. Teamwork is dan ook belangrijk bij Diadora en met de sportschoenen en het andere sportmaterialen van het merk worden vele successen behaald.

Sportieve successen van Diadora

Diadora schoenen werden in 1948 voor het eerst gemaakt. In eerste instantie richtte Diadora zich op bergschoenen, in de jaren 60 werd het een allround sportmerk. In de jaren 70 was Diadora zelfs de marktleider in tennisschoenen met Bjorn Borg als gezicht van het merk. Ook behaalde Diadora in die tijd veel successen in het voetbal en op de Olympische Spelen. In het midden van de jaren Zeventig produceerde Diadora meer dan 3 miljoen schoenen. Deze werden verkocht in 45 landen.

In de jaren 80 scoorde Diadora met zijn schoenen in alle mogelijke sporten, zoals met de wielrenner Fransesco Moser (wereld-uur record). in de Formule 1 (met Senna, Prost en Lauda) en tennis (met Pat Cash en Boris Becker) en er waren titels in het boksen, schermen, volleybal, atletiek en vele andere sporten.

Ook in deze verse eeuw is Diadora nog heel actief in de topsport, onder andere in het voetbal (met Gianluca Vialli, Christian Vieri, Roberto Baggio, Roy Keane, Filippo Inzaghi, Alvaro Recoba en Francesco Totti, As Roma, het Schots nationaal voetbalteam en Dinamo Zagreb), in het wielrennen (met Damiano Cunego en Jgor Astarloa) en in het tennis (met Cuga Kuerten, Ivan Ljubicic, David Ferrer, Nicolas Kiefer en Francesca Schiavone).

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van Diadora sneakers voor Diadora sneakers en andere Diadora schoenen tegen de laagste prijs.

Onderwerpen:
Diadora schoenen, Diadora sneakers, sportschoenen, voetbalschoenen.