Dickies schoenen zijn bijzonder stoere herenschoenen en jongensschoenen. Dickies zijn ook extreem sterk en duurzaam. En dat zie je er aan af ook! Dickies schoenen zien er namelijk sterk en robuust uit. Ze zijn gemaakt van stoere materialen en uitgevoerd in natuurlijke kleuren. Kwaliteit, degelijkheid en een supersterke uitstraling.

Streetwear uit Texas

Dickies is groot merk uit Texas dat in de outdoor en streetwear hoek geplaatst wordt. Dickies heeft een stoere moderne reputatie en is in Europa helemaal in opmars. Toch is Dickies geen jong merk, het bestaat al sinds 1922. Sinds het begin is Dickies gespecialiseerd in stevige duurzame kleding voor heren.

Vroeger was het vooral een merk voor arbeiders, Dickies maakte bijvoorbeeld ook werkkleding, maar het merk kreeg door de jaren heen een steeds grotere reputatie. Dit dankzij de hoge kwaliteit van de kleding en schoenen. De grote doorbraak kwam echter pas in de jaren 80, toen de ene na de andere subcultuur de stoere mannenschoenen omarmden. Punkers, skaters, gangsta rappers, actievoerders, ze sloten allemaal Dickies in de armen.

Hoewel Dickies een Amerikaans merk is worden de meeste Dickies schoenen tegenwoordig in schoenenland Portugal gemaakt. Dit gebeurt grotendeels met de hand. Dickies gebruikt stoere ruige materialen zoals gewaxt leer, stonewashed canvas en su├Ęde. Om Dickies schoenen een extra ruige uitstraling te geven worden ze met de hand nageborsteld en is de was gezet.

De historie van werkschoenen van Dickies is in sommige huidige modellen nog steeds terug te zien. Overigens zijn de schoenen veel lichter dan je op basis van hun robuuste uiterlijk zou verwachten.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen om Dickies schoenen goedkoop te kopen.

Productselectie: Bol.com