Espadrilles zijn schoenen die al in de 14e eeuw gedragen werden. De boeren in de Pyreneeën en in Catalonië gebruikte espadrilles als werkschoenen, zoals er in Nederland klompen gedragen werden.

Tegenwoordig worden espadrilles door vrouwen en mannen gedragen als zomerschoenen. Espadrilles zijn gemaakt van mooie lichte natuurlijke materialen als katoen, canvas, touw en natuur-rubber.

De eerste espadrilles werden eeuwen geleden in Catalonië gemaakt met zolen van esparto, een heel sterke grassoort. Deze schoenen werden er espardenya genoemd. De Franse boeren in de Pyreneeën gingen de schoenen ook dragen en noemde ze espadrille.

Kijk hier voor aanbiedingen van espadrilles van de grote online schoenenwinkels

Espadrilles zijn gemaakt van katoen of canvas. Kenmerkend voor espadrilles zijn de zolen die van touw of jute gemaakt zijn. Bij moderne hedendaagse espadrilles is onder deze zool een rubberen zool gemaakt om te voorkomen dat de schoen razendsnel bij het lopen op asfalt slijt.

Espadrilles zijn vooral in Zuid Frankrijk en Noord Spanje populair, niet geheel toevallig juist de gebieden waar espadrilles al eeuwenlang door boeren gedragen werden. Zowel vrouwen als mannen lopen hier in de lente en zomer vaak op espadrilles. In Nederland wordt de espadrille bij dames steeds populairder als zomerschoen.

Steeds meer schoenmerken nemen espadrilles op in hun zomercollectie. La Maison de L`Espadrille is een echte specialist evenals Castaner dar de eerste moderne espadrilles op de markt bracht. Ook Le Temps des Cerises, Haivaianas, Rivieras, Oxbow en Rocket Dog maken veel espadrilles. Ook andere merken hebben vaak enkele espadrilles in hun assortiment. Kijk bij de beste espadrilles merken oor de aanbiedingen van espadrilles al deze merken.

De originele espadrilles zijn plat. Platte espadrilles komen nog steeds veel voor, maar tegenwoordig zijn er ook volop espadrilles met sleehak of een ander soort hak te koop. De zolen van moderne espadrilles zijn tegenwoordig meestal gemaakt van wit jute waaronder een gevulkaniseerde rubberen onderlaag wordt aangebracht. De bovenzijde van textiel wordt daarna op de zool genaaid.
 
 
Onderwerpen
Aanbiedingen espadrilles, beste espadrilles merken.