Espadrilles zijn vrijetijdsschoenen die uit Noord Spanje en Zuid Frankrijk stammen. Vooral in de Pyreneeën werden ze vroeger veel gedragen. Destijds was het een boerenschoen (vergelijkbaar met de klomp in Nederland) met een zool van stug gras.

Tegenwoordig zijn espadrilles modieuze zomerschoenen die zowel door vrouwen als mannen gedragen worden. Aanvankelijk vooral in Frankrijk en Spanje, maar de laatste jaren veroveren de espadrilles ook Nederland en België.

Hieronder vind je een overzicht van de beste fabrikanten van espadrilles. Dit zijn vooral Spaanse merken die de espadrilles vaak met de hand maken. Maar tegenwoordig lijkt ieder modieus schoenmerk espadrilles te maken. Kijk maar in het overzicht aanbiedingen alle espadrilles. Hier vind je het aanbod aan espadrilles voor dames en espadrilles voor heren bij de beste online schoenenwinkels voor deze schoenen in Nederland.

Hieronder een overzicht van specialisten en enkele andere goede merken die espadrilles maken.

Castaner espadrilles
Spaanse specialist in espadrilles. Als je goede espadrilles van een exclusief modemerk koopt de de kans vrij groot dat je ook Castaner espadrilles koopt, want ze maken espadrilles voor andere merken. Maar ook onder eigen naam. Castaner espadrilles zijn van hoge kwaliteit. Ze worden met de hand gemaakt.

Castaner espadrilles met sleehak

Toni Pons espadrilles
Spanje kent veel van deze specialisten in espadrilles. Toni Pons is er ook zo één. Toni Pons maakt mooie dames-espadrilles is vele modellen zoals sandalen, sleehak-schoenen, instappers, laarzen en pumps, maar allemaal met de kenmerkende espadrille-zool van jute of touw.

Toni Pons espadrilles dames

Gaimo espadrilles
Een andere Spaanse fabrikant van goede espadrilles. Ook Gaimo espadrilles zijn van hoge kwaliteit en worden met de hand gemaakt. Gaimo maakt ook heel veel varianten op espadrilles. Bijvoorbeeld sandalen, sneakers en laarsjes met de voor espadrilles kenmerkende met touw beklede zool.

Gaimo espadrilles

Vidorreta espadrilles
Nog zo’n Spaanse schoenmaker die met de hand prachtige espadrilles van hoge kwaliteit maakt. Evenals Castaner begon Vidorreta met het maken van espadrilles voor andere schoenmerken, maar later gingen ze ook onder eigen naam espadrilles maken. Eerst alleen voor verkoop in Spanje, later ook voor de export. Tegenwoordig is Vidorreta internationaal één van de belangrijkste merken espadrilles.


Vidoretta espadrilles

Macarena espadrilles
Modieuze espadrilles, uitsluitend voor dames. Macarena schoenen zijn voorzien van de voor espadrilles zo kenmerkende met touw beklede zolen, maar Macarena maakt daar modieuze damesschoenen van. Heel fashionable espadrilles dus.

Kanna espadrilles
Nog zo’n Spaans schoenenmerk dat prachtige modieuze damesschoenen maakt die geïnspireerd zijn op espadrilles. Ze maken espadrilles maar ook sandalen, pumps, sneakers en andere damesschoenen met de voor espadrilles zo kenmerkende jute zool. Kanna schoenen zijn heel modieuze zomerschoenen. Een aanrader!

Kanna espadrilles

Paloma Barcelo espadrilles
Ook het Spaanse schoenmerk Paloma Barcelo is min of meer gespecialiseerd in espadrilles, al maken ze ook andere damesschoenen en dameslaarzen. Paloma Barcelo espadrilles zijn modieuze espadrilles voor dames, vaak voorzien van hoge sleehakken en plateauzolen. Originele op espadrilles gebaseerde damesschoenen van hoge kwaliteit.

Havaianas espadrilles
Het Braziliaanse Havaianas kennen we vooral als fabrikant van heel goede teenslippers, maar wist je dat ze ook een hele mooie espadrilles hebben? Havaianas espadrilles zijn er in vele kleuren en prints. Voor dames en heren.

Paez espadrilles
Ook Paez espadrilles komen uit Zuid-Amerika, maar dit maal uit Argentinië. Paez espadrilles zijn in Nederland minder bekend dan in de rest van de wereld, maar nu ze een officiële importeur hebben gevonden zal dit gaan veranderen. Hopelijk komen dan ook de van de Argentijnse espadrilles (alpargata’s) afgeleide sneakers, bootschoenen en instappers hier beschikbaar. Want Paez maakt veel moois.

Paez espadrilles

Riveiras espadrilles
Weer eens Spaans merk dat mooie espadrilles maakt. Riveiras is helemaal gespecialiseerd in zomerse instappers. Dat zijn originele espadrilles en moderne varianten daarop.

1789 Cala espadrilles
Ook in Zuid Frankrijk maken ze mooie en goede espadrilles. 1789 biedt espadrilles voor dames, heren en kinderen. Redelijk traditionele espadrilles (al maken ze ook veel espadrilles met veters). 1789 zijn ideale espadrilles voor warme zomerse dagen, maar ze worden in de winter ook vaak als huisschoenen of pantoffels gebruikt. Dit heeft alles te maken met het heerlijke draagcomfort van deze Franse espadrilles.

Maypol espadrilles
Maypol is een Spaans merk van espadrilles die sterk in opkomst is. Jarenlang maakte deze fabrikant espadrilles voor andere merken. Een manier waarop veel grote Spaanse merken espadrilles begonnen zijn. Een paar jaar terug gingen de hun espadrilles zelf onder de naam Maypol verkopen. Het zijn modieuze espadrilles en damesschoenen met een jute zool die op een ambachtelijke manier met de hand worden gemaakt maar toch heel voordelig zijn.

Maypol espadrilles

Bobs by Skechers
Espadrilles komen meestal uit Spanje, en soms uit Frankrijk, maar ook de Amerikaanse schoenengigant Skechers maakt zomerse espadrilles. Dat doen ze echter niet onder eigen naam maar onder het label Bobs. Bobs espadrilles zijn zeer comfortabele instappers met memory foam.

La Maison de L`Espadrille
De naam zegt het al. Een Franse expert in espadrilles. La Maison de L`Espadrille maakt de echte originele espadrilles. Daarmee maken ze gebruik van natuurlijke materialen als jute, katoen en rubber. La Maison de L`Espadrille schoenen zijn in Nederland en België moeilijk te krijgen.

Steve Madden
Steve Madden is Amerikaanse designer van modieuze schoenen. In zijn zomercollectie zitten diverse modieuze espadrilles voor dames. Steve Madden espadrilles zijn veel modieuze er vernieuwender dan de espadrilles van de meer traditioneel ingestelde Europese merken.

Tommy Hilfiger
Ook Tommy Hilfiger geeft een meer modieuze draai aan de espadrille. De Tommy Hilfiger espadrilles voor heren zijn nog vrij klassiek maar op de dames espadrilles gaat de designer helemaal los.

Kijk in het bovenstaande overzicht met alle espadrilles voor nog veel meer goede fabrikanten van espadrilles voor dames en heren.

 
Onderwerpen:
Beste espadrilles heren, goede espadrille schoenen mannen, vrouwen, mooie espadrilles dames, beste espadrille schoenen.