Fila is een van oorsprong Italiaans kledingmerk dat tegenwoordig ook heel mooie schoenen betreft. Het betreft voornamelijk Fila sportschoenen en Fila sneakers.

Deze Fila schoenen zijn er voor mannen, vrouwen en kinderen. Fila heeft een heel brede collectie maar niet alle schoenen zijn eenvoudig in Nederland te koop.

Noord Amerika, Zuid Amerika, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Azië zijn namelijk belangrijkere afzetmarkten voor het bedrijf wat van een kleine Italiaanse kledingmaker is uitgegroeid tot een groot internationaal sportmerk. Gelukkig zijn veel Fila schoenen via internet wel in ons land te koop. Kijk maar bij de aanbiedingen van Fila schoenen.
Op het gebied van schoenen maakt Fila vrijetijdsschoenen (sneakers) en sportschoenen waarbij tennisschoenen, basketbalschoenen, en hardloopschoenen het meest belangrijkst zijn.Leuk om te weten

Fila is in 1911 opgericht door twee Italiaanse broers met deze naam. Aanvankelijk produceerde ze alleen kleding voor de bevolking van het stadje Biella, maar in de loop der jaren werd Fila steeds groter en ging zijn kleding eerst nationaal en later ook internationaal verkopen. De kleding betrof voornamelijk ondergoed, maar vanaf de jaren 70 werd Fila vooral een sportmerk. Sinds 2007 is Fila in Zuid-Koraanse handen.
Naast sportkleding is ondergoed nog steeds een belangrijk product van Fila, evenals horloges, zonnebrillen, golf kleding en skeelers.
De productie van alle schoenen, kleding en accessoires wordt door Fila uitbesteedt aan fabrikanten, waarvan de meeste in het Verre Oosten gevestigd zijn. Deze Fila schoenen, kleding en accessoires worden in meer dan 50 landen verkocht.

Fila schoenen en kleding
Sinds: 1911
Land: Zuid Korea (van oorsprong Italië)
Belangrijkste producten: Sportkleding, sportschoenen en sneakers

Onderwerpen:
Fila sneakers, Fila sportschoenen, Fila schoenen.