Bij sporten zijn goede schoenen onontbeerlijk. Bij de ene sport nog meer dan bij de andere. Basketbal is een sport waarbij goede schoenen van heel groot belang zijn.

Het vele remmen en het hoge springen vragen te veel van gewone indoor sportschoenen. Echte basketbal schoenen zijn voor deze sport aan te raden.

Goede basketbal schoenen moeten voldoen aan hoge eisen met betrekking tot stabiliteit, demping en ademen. Hier vind je tips en informatie over goede basketbal schoenen.

Aanbiedingen basketbal schoenen

Kijk hieronder voor aanbiedingen van basketbal schoenen van de belangrijkste online winkels.

Deze online winkels bieden het beste assortiment basketbal schoenen tegen de laagste prijs.

Schokdemping

Door het veel en hoog springen krijgt je lichaam tijdens het spelen van basketbal veel klappen te voortduren. Dit zijn heel heftige schokken die tot lichamelijk problemen kunnen leiden als je geen goede basketbal schoenen draagt. Goede basketbal schoenen zijn namelijk voorzien van een bovengemiddelde schokdemping. Dat merk je als je met deze schoenen aan je voeten met volle hevigheid om de grond stampt. Bij andere sportschoenen voel je dan pijn, bij goede basketbal schoenen niet.

Stabiliteit

Om goed basketball te kunnen spelen heb je schoenen nodig die er voor zorgen dat je goed op de been blijft, ook na het remmen of springen. Goede basketbal schoenen beschikken daarom over stevig hielstuk. De uiteinden van deze basketbal schoenen kun je niet makkelijk naar elkaar toe drukken zoals bij andere sportschoenen vaak wel kan.

Een voetholte verhoging van de binnenzool zorgt er verder voor dat de voet in de basketbalschoen naar binnen kantelt.

Ventilatie

Bij goede basketbal schoenen wordt er op meerdere manieren voor gezorgd dat de voeten goed kunnen ademen. De binnenkant van de schoen is gemaakt van materiaal dat vocht kan opnemen terwijl er aan de bovenkant goed ademend leer zit. Verder zijn er bij goede basketbal schoenen kleine gaatjes zichtbaar waardoor de schoenen ventileren.

Kijk in het bovengenoemde overzicht voor goede betaalbare basketbal schoenen.

Zie ook: Sportschoenen tips en aanbiedingen

Foto: Nike

Onderwerpen:
Goede basketbal schoenen, basketballschoenen, basketbalschoenen.