Hockey is een sport die veel van je lichaam vergt. Op spieren, gewrichten en pezen wordt veel druk uitgeoefend. Daarom zijn goede hockeyschoenen erg belangrijk.

Hier vertellen we je aan welke eisen goede hockeyschoenen moeten voldoen en waar je deze schoenen kunt kopen.

Aan goede hockeyschoenen worden veel eisen gesteld. De schoenen moeten de vele klappen kunnen opvangen die het lichaam tijdens het hockey spelen krijgt. Enkels, knieƫn, heupen en niet te vergeten de rug krijgen vele klappen te verduren bij het rennen, wenden en springen. Goede schokdemping is bij hockeyschoenen dan ook zeer belangrijk.

Kijk hier een overzicht van aanbiedingen van hockeyschoenen bij de beste winkels.

Stabiliteit en grip

Ook moeten goede hockeyschoenen stabiliteit en grip geven. Dat komt je spel ten goede omdat je sneller kunt reageren. Er is een optimale mix nodig van grip en wendbaarheid. Omdat deze eigenschappen elkaar in de weg zitten is dit een onderdeel waarop de fabrikanten van hockeyschoenen elkaar kunnen aftroeven met ontwikkelingen.

Veel hockeyschoenen beschikken over een multi noppenzool. Deze multi noppenzolen zorgen er voor dat de hockeyschoenen een optimale combinatie van grip en wendbaarheid op kunstgras hebben.

Sterk en met een goede pasvorm

Verder moet een hockeyschoen tegen een stootje kunnen. Niet alleen het remmen, rennen en draaien vraagt veel van hockeyschoenen, maar ook de vele klappen van sticks die ze verduren krijgen.

De pasvorm is van groot belang omdat je door het vele keren en draaien blaren kunt krijgen als de voet de ruimte heeft om in de hockeyschoenen te schuiven. Zowel in de breedte van de schoenen als in de lengte moet er niet teveel ruimte zijn. Daarnaast moeten goede hockeyschoenen goed ventileren en natuurlijk comfortabel zitten.

Goede hockeyschoenen tegen een lage prijs

En tot slot is natuurlijk de prijs van belang. Goede goedkope hockeyschoenen worden onder andere gemaakt door Asics, Grays en Dita.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen voor de beste hockeyschoenen tegen de laagste prijs bij de beste online sportwinkels en schoenenwinkels.

Zie ook: De beste hockeyschoenen


Onderwerpen:
Beste hockeyschoenen, hockey schoenen kinderen, dames, heren, goede hockeyschoenen aanbiedingen.