Grotesque schoenen zijn prachtige damesschoenen van de Nederlandse ontwerper Geert Slaats. Zijn Grotesque schoenen worden over de hele wereld verkocht.

Grotesque is een high end modemerk, de de schoenen zijn dan ook prima van kwaliteit en erg gewild. Vooral de Grotesque enkellaarsjes zijn populair.

Let op!  We hebben geen aanbevolen winkels meet voor Grotesque schoenen. Kijk hier voor alternatieven.

Yellow Cab en Rockport

Geert Slaats is één van de beste schoenontwerpers. Grotesque is niet zijn eerste merk. Eerder stond hij aan de wieg van Yellow Cab en Rockport. Twee bekende en populaire schoenmerken waarvan hij de laatste aan Reebok verkocht.

Handgemaakte schoenen

De schoenen worden ambachtelijk in Portugal in Italië met de hand gemaakt. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de beste leersoorten die twee maal per jaar bij Italiaanse leerlooierijen worden ingekocht. Dit leer plantaardig gelooid zonder chemische middelen, en dat zie je terug in de schoonheid van de Grotesque schoenen en laarzen. De Italiaanse leerlooiers zijn echte kunstenaars met leer, en als je een mooi stuk leer hebt ben je al ver op weg om een mooie kwaliteitsschoen te maken. Geert Slaats maakt er in zijn atalier in het Brabantse Gemonde een origineel oorspronkelijk design bij, met de schitterende Grotesque schoenen en laarzen als resultaat.

Slaats koos de naam Grotesque voor zijn merk schoenen omdat dit een naam was die hem aansprak. Grotesque staat voor groot  meeslepend, maar roept ook associaties met lelijk op. Een uitdagende naam dus, die ook gebruikt wordt om stromingen in de cultuur en architectuur aan te duiden. Bovendien bestaat het woord grotesk in bijna alle talen, al wordt het op vele manieren geschreven. Geert Slaats koos voor de Franse schrijfwijze.

Geert Slaats is niet zomaar een schoenontwerper maar een vakman die het ontwerpen en maken van schoenen in zijn genen heeft zitten. Zowel zijn opa als zijn vader bezaten schoenfabrieken. Slaats is letterlijk in één van de schoenfabrieken geboren. Tenminste, in het voorhuis daarvan.