Jones Bootmaker schoenen zijn goede schoenen en laarzen voor dames en heren die er mooi en modieus uitzien.

Jones Bootmaker is een keten schoenenwinkels in het Verenigd Koninkrijk. De schoenen en laarzen zijn van hun huismerk. De kwaliteit van de Jones Bootmaker schoenen is echter dusdanig goed dat ze ook door schoenenwinkels in Nederland worden aangeboden.

Jones Bootmaker schoenen en laarzen heb je in vele verschillende modellen. Het zijn schoenen van prima kwaliteit met een goede pasvorm. Bovendien zijn ze goed betaalbaar. Kijk maar bij de aanbiedingen van Jones Bootmaker schoenen.

We hebben op dit moment geen aanbevolen winkels in Nederland waar je Jones Bootmaker schoenen kunt kopen. Kijk op de Schoenmaatvinder voor andere goede schoenen en laarzen in jouw maat.

Een klassiek merk schoenen

Al meer dan 150 jaar verkoopt Jones Bootmaker stijlvolle schoenen en laarzen van hoge kwaliteit. De geschiedenis van Jones Bootmaker schoenen gaat terug tot 1857 toen het echtpaar Alfred en Emma Jones een schoenenwinkel in het Londense Bayswater opende. Hun winkel werd al snel massaal bezocht. In eerste instantie niet om de schoenen maar om de elektrische verlichting die er in de winkel gebruikt werd. In die tijd een fenomeen.

De Jones schoenenwinkel werd al snel een keten van schoenenwinkels doordat negen zonen van het echtpaar Jones ieder een eigen schoenenwinkel opende onder de naam A. Jones & Sons. Zelf schoenen maken deed deze voorloper van Jones Bootmaker nog niet. Ze importeerden schoenen in 3 breedtematen en ze onderscheidde zich van andere winkels door schoenen met een optimale pasvorm aan te bieden.

In 1955 werd het bedrijf overgenomen door de grote Engelse schoenenfabrikant Church’s, een fabrikant van luxe herenschoenen. De officiĆ«le naam werd nu “Jones Bootmaker since 1857” wat in 1996 weer werd versimpeld tot “Jones Bootmaker”.