Jordan is een label van het grote sportmerk Nike. Onder de naam Jordan verkoopt Nike sneakers. Jordan sneakers zijn van basketbalschoenen afgeleide sportieve Amerikaanse sneakers.

Het collectie Jordan sneakers bestaat uit verschillende modellen zoals de beroemde Air Jordan, de Son of Low, de Spiz’ike en de Jordan Flight.

Onder het label Jordan (ook wel Air Jordan genoemd) worden door Nike ook andere sportieve schoenen verkocht zoals slippers, wandelschoenen en hardloopschoenen. Deze zijn in Nederland echter minder bekend dan de Jordan sneakers.

Aanbiedingen Jordan sneakers en schoenen

Vernoemd naar Michael Jordan 

Het schoenenmerk Jordan is vernoemd naar de wereldberoemde baksketbalspeler Michael Jordan. Deze Amerikaanse ster tekende in 1984 een persoonlijk sponsorcontract met Nike. Al na een jaar kwam Nike met basketbalsneakers op de markt die zijn naam droegen, de Air Jordans. Deze sneakers werden een enorm succes en tot op de dag van vandaag komen er ieder jaar nieuwe modellen uit van de Air Jordan sneaker.

Eerst Nike, toen Jordan

De Air Jordans werden aanvankelijk onder de naam van Nike uitgebracht, maar later onder de naam Jordan. Deze Jordan schoenen zijn goed te herkennen aan de zogenaamde Jumpman logo’s. Deze bestaan uit het silouet van een springende Michael Jordan.

Meer Jordan schoenen

Maar de Air Jordans zijn niet de enige Jordan schoenen. Heel bekend zijn ook de Jordan Spiz’ike. Deze Jordan sneakers hebben hun naam te danken aan de filmmaker Spike Lee, een vriend van Michael Jordan. De Jordan Spiz’ike sneakers werden in 2006 uitgebracht. Sindsdien zijn er ook van deze Jordan schoenen vele nieuwe versies uitgebracht.

En zo zijn er nog veel meer modellen Jordan schoenen. Kijk in het bovengenoemde overzicht met aanbiedingen van Jordan schoenen voor meer informatie en prijzen.

Zie ook: Alle goede sneakers

Onderwerpen: 
Jordan schoenen, Air Jordan schoenen, Nike Jordan sneakers.