Karl Kani is een Amerikaans hiphop kledingmerk, dat o.a. streetwear sneakers maakt. De Amerikaanse modeontwerper Karl Kani is oprichter en eigenaar van dit hiphop-modemerk. Karl Kani is een artiestennaam. Karl Kani zijn echte naam is Carl Williams.

Karl Kani was het eerste kledingmerk dat hiphop artiesten gebruikte voor zijn reclamecampagnes. O.a. P. Diddy, Tupac, Redman en Pete Rock waren het gezicht van het modemerk Karl Kani.

Andere beroemdheden, zoals Snoop Dogg, Dr Dre, Ice-T, Lil’Kim, Kelly Clarkson, Mike Tyson. Notorius B.I.G. en Will Smith worden ook veelvuldig gespot met creaties van Karl Kani, en zorgen zodoende voor onbetaalbare publiciteit.

Kijk voor prijzen en meer informatie over Karl Kani sneakers bij de aanbiedingen van Karl Kani schoenen bij de belangrijke Nederlandse winkels.

We hebben helaas geen aanbevolen winkels voor Karl Kani schoenen in Nederland. Kijk bij de sneakers tips voor goede alternatieven.

Carl Williams begon al als zestienjarige jongen met het ontwerpen van kleding. Een opleiding heeft hij nooit gevolgd, maar hij kon in de leer bij zijn vader die zelf een kledingfabriekje had. Zo kon de jonge Carl Williams kleding (laten) maken die al snel populair werd in het nachtleven.

Op 21-jarige leeftijd begon hij samen met een vriend een kledingwinkel in Los Angeles. Met matig succes en nadat de winkel werd overvallen verhuisde Carl Williams naar Hollywood. Daar begon hij onder de naam Karl Kani kleding te verkopen die zeer aansloeg. Zijn aangepaste baggy broek werd zelfs standaard in de street fashion en zijn jeansbroek werd de best verkochte ooit.

Karl Kani werd het eerste hiphop modemerk en in Amerika is Karl Kani een beroemdheid.