L.A. Gear maakt schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen. Het Amerikaanse merk is gespecialiseerd in sportschoenen en sneakers.

Vooral in Amerika is L.A. Gear een grote naam. L.A. Gear schoenen zijn daar niet alleen erg populair bij het grote publiek, maar ook bij sporters en beroemdheden.

Het schoenmerk L.A. Gear is opgericht door Robert Greenberg, de man die later ook aan de basis van het merk Skechers stond. L.A. Gear richtte hij in 1979 op. Inmiddels is het eigendom van ACI International. L.A. Gear is gevestigd in Los Angeles.

Aanbiedingen L.A. Gear schoenen

In Nederland en Belgiƫ zijn L.A. Gear schoenen een stuk lastiger verkrijgbaar dan in Amerika, maar er zijn enkele winkels die deze schoenen tegen een aantrekkelijke prijs leveren:

Beroemd in Amerika

L.A. Gear schoenen werden in Amerika in de “voige eeuw” bekend doordat vele beroemde basketballers voor schoenen van L.A. Gear kozen. Onder andere Kareem Abdul-Jabbar , Karl Malone, Hakeem Olajuwon en Joe Montana waren erg belangrijk voor de populariteit van L.A. Gear schoenen.

Maar L.A. Gear gebruikte – in tegenstelling tot andere Amerikaanse fabrikanten van sportschoenen – ook andere beroemdheden om hun schoenen te promoten, zo sloten ze contracten af met Belinda Carlisle, Michael Jackson en Paula Abdul.

Eerst exclusief, later breed verkrijgbaar

Aanvankelijk werden de L.A. Gear sneakers en sportschoenen alleen verkocht in dure warenhuizen zoals Macy’s, maar later werden de schoenen minder exclusief, en toen zelfs de discounter Caldor ze ging verkopen kwamen ze beschikbaar voor een groot publiek.

In de jaren 90 bracht L.A. Gear diverse sportschoenen en sneakers uit die heel beroemd werden. Zo was er de LA Gear Catapult, hun versie van de Air Jordans, de LA Gear Regulator, een opblaasbare schoen met een opvallend grote pomp op de tong van de schoenen, en de LA Gear Flak serie waarmee het merk de concurrentie met Nike en Adidas aanging.

Schoenen met LED en andere L.A. Gear kinderschoenen

Met de eerste L.A. Lights serie kwam L.A. Gear in 1992 met kinderschoenen. Al snel werden er jaarlijks meer dan 4 miljoen paar L.A. Lights per jaar verkocht. Ook bracht L.A. Gear in de loop der tijd steeds meer damessneakers op de markt. L.A. Gear maakte verder naam met schoenen met LED-verlichting die bij iedere stap oplichtte.

Comeback in de 21ste eeuw

Ondanks alle successen ging het in 1998 mis toen L.A. Gear exclusief voor Wal-Mart schoenen ging ontwerpen en maken. De verkopen kelderden en L.A. Gear ging failliet.

In 2003 maakte het merk – na een eerdere mislukte poging als fabrikant van casual schoenen – een doorstart. Eerst ging L.A. Gear sportschoenen voor heren maken, en later volgde er ook schoenen voor dames en kinderen. De populaire LA Lights serie werd weer opgepakt en L.A. Gear bracht diverse nieuwe lijnen met sneakers op de markt.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor de LA Gear schoenen die in Nederland en Belgiƫ te koop zijn en hun prijs.

Onderwerpen:
LA Gear schoenen, L A Gear sneakers, sportschoenen.