Wat is het grote verschil tussen heel goedkope schoenen en iets duurdere schoenen? Het materiaal. Goedkope schoenen zijn vaak gemaakt van kunstleer terwijl goede schoenen van echt leer gemaakt zijn.

Kunstleren schoenen zien er uit als leren schoenen, maar ze missen een groot deel van de gunstige eigenschappen van leren schoenen. Waarom zou je echt leren schoenen kopen? Wij kijken hier naar de voordelen van echt leer ten opzichte van kunstleer / imitatieleer / nepleer.

Leren schoenen ademen

Leren schoenen ademen, en dat is heel belangrijk voor een paar schoenen. Als schoenen slecht ademen merk je dat meestal aan het feit dat je zweetvoeten in de schoenen krijgt. Kunstleren schoenen staan hier om bekend.

Zweetvoeten zijn niet alleen vies nat en zorgen er niet alleen voor dat voeten en schoenen gaan stinken, zweetvoeten zijn ook slecht voor de gezondheid. Ze kunnen namelijk ook infectie en schimmels veroorzaken met alle gevolgen van dien.

Kwaliteit leren schoenen en kunstleren schoenen

Een ander voordeel van leren schoenen is dat leer een sterk materiaal is, waardoor ze langer meegaan. De wat duurdere lederen schoenen hebben ook een hoger kwaliteitsniveau.

Voordelen van kunstleren schoenen

Maar hebben kunstleren schoenen dan helemaal geen voordelen behalve hun lage prijs? Ja, er zijn wel voordelen. Kunstleren schoenen zijn van een zacht kunststof en kunnen daardoor goed tegen water. Beter dan echt lederen schoenen. Daardoor zijn ze ook makkelijker schoon te maken. Je kunt ze gewoon met water reinigen.

Kunstleer kan ook een elastisch materiaal zijn, waardoor ze heel comfortabel kunnen zitten. Dan hebben we het echter wel over de wat duurdere kunstleren schoenen. Goedkope kunstleren schoenen blinken vaak niet uit in draagcomfort.

Kijk voor goede leren schoenen en kunstleren schoenen voor de laagste prijs bij de aanbiedingen van de beste online schoenenwinkels.

Onderwerp:
Hier boven kijken we  naar de voordelen en nadelen van schoenen van kunstleer / nepleer/ immitatieleer ten opzichte van echte leren schoenen.