Nike Performance is het hardloop-label van het bekende Amerikaanse sportmerk Nike. Onder de naam Nike Performance verkopen ze heel goede hardloopschoenen maar bijvoorbeeld ook hardloopkleding.

Nike Performance schoenen zijn er voor vrouwen, mannen en kinderen. Nike levert vele verschillende loopschoenen kijk bij de aanbiedingen van Nike hardloopschoenen welke Nike Performance schoenen er allemaal door de bekende schoenenwinkels in Nederland geleverd worden en wat deze Nike hardloopschoenen kosten.

Zoals we al schreven. Nike Performance hardloopschoenen zijn er in vele modellen. Populair zijn vooral de Air Max, de Air Zoom, de Flex Run en de Nike Performance Free schoenen. Al deze sportschoenen zijn te koop in vele variaties en kleuren.

Nike Air Max

Meest bekende Nike Performance hardloopschoen is de Nike Air Max. Deze kwam al in 1987 als loopschoen op de markt. Later kwamen er ook sneaker-versies voor dagelijks gebruik. Nog steeds brengt Nike ieder seizoen nieuwe versies van de Air Max uit. Deze hardloopschoen was de eerste met revolutionaire luchtkussens in de hak en zool.

Nike Free Trainer

Aan de ontwikkeling van de Nike Free Trainer hardloopschoenen ging een uitgebreide studie vooraf naar het hardlopen op blote voeten. Acht jaar lang (!) onderzochten wetenschapper van Nike met camera’s, sensoren en drukmeters de meest natuurlijke manier van lopen.  De grote kennis die zo werd opgedaan van de drukverdeling, de natuurlijke landingshoek van de voet en de positie van de tenen tijdens het hardlopen werd gebruikt om deze geavanceerde Nike Performance hardloopschoenen te ontwikkelen.

Meer informatie

Onderwerpen:
Nike Performance schoenen, loopschoenen, Nike hardloopschoenen.