Onitsuka Tiger schoenen zijn sportieve sneakers uit Japan. Het zal niet meevallen een schoenmerk te vinden met een nog stoerdere naam dan Onitsuka Tiger. En stoer zijn de Onitsuka Tiger schoenen ook. Het zijn coole sneakers en gympen die hun oorsprong hebben in de basketbal-sport.

Hier koop je goedkoop Onitsuka Tiger schoenen!

Onitsuka Tiger schoenen kom je lang niet bij alle schoenenwinkels in Nederland tegen. Integendeel. Maar er zijn enkele heel goede online winkels in Nederland die Onitsuka Tiger sneakers en andere schoenen van dit Japanse merk verkopen. Hieronder vind je de winkels met het mooiste assortiment Onitsuka Tiger schoenen en de laagste prijzen.

Sneakers en meer

Onitsuka Tiger schoenen worden in Japan gemaakt. Oorspronkelijk was dit schoenmerk gespecialiseerd in basketbalschoenen maar het aanbod aan Onitsuka Tiger schoenen is in de loop der jaren flink uitgebreid. Ze maken nu ook andere sportschoenen zoals hardloopschoenen, heel veel sneakers en bijvoorbeeld ook snowboots.

Informatie Onitsuka Tiger schoenen

Sinds 1949 maakt Onitsuka Tiger al zijn stijlvolle sportproducten. In al deze Onitsuka Tiger sportschoenen en andere sportkleding vind je de Japanse waarden wat betreft vakmanschap en aandacht voor detail terug.

Oprichter en naamgever van Onitsuka Tiger was Kihachiro Onitsuka. Deze Japanner was er een groot voorstander van dat de jeugd veel aan sport deed. Wat hem minder beviel was dat in die tijd de meeste studenten nog op blote voeten basketbal speelden. Basketbal was sterk in opkomst in Japan in de jaren 40.

Onitsuka ontwikkelde in samenwerking met het High School-basketbalteam van Kobe basketbalschoenen en ontwikkelde in de tientallen jaren daarna deze schoenen door tot de bijna optimale basketbalschoenen die het nu zijn. Onitsuka Tiger basketbalschoenen werden zelfs vanaf de jaren 60 naar de USA geëxporteerd.

Onitsuka Tiger sneakers en mode
Vanaf 1975 maakt Onitsuka Tiger ook kleding, en natuurlijk zijn er tegenwoordig de mooie Onitsuka Tiger sneakers die geïnspireerd zijn op de legendarische basketbalschoenen van dit Japanse merk schoenen.

Nu een label van Asics
In 1977 fuseerde Onitsuka met een tweetal andere Japanse producenten van sportkleding tot Asics. De naam Onitsuka Tiger wordt nog steeds als merknaam gebruikt, maar Onitsuka Tiger is nu een label binnen het grote Asics concern.

Wil je zien welke schoenen er nog allemaal onder het Onitsuka Tiger label verkocht worden? Kijk dan bij de bovenstaande aanbevolen online winkels.

Onderwerpen:
Onitsuka Tiger schoenen, Onitsuka Tiger sneakers, basketbalschoenen, sportschoenen, hardloopschoenen.