Het komt heel vaak voor dat mensen links en rechts een verschillende schoenmaat hebben. Meestal gaat dat maar om een half maatje verschil, en valt het de bezitter van de ongelijke voeten niet eens op. Maar het verschil in schoenmaat kan ook meerdere maten bedragen.

En dan kan het verschil zo groot worden dat de man of vrouw in kwestie verplicht is om twee identieke paar schoenen of laarzen aan te schaffen die dan voor de helft in de afvalbak belandt. Niemand heeft immers wat aan een paar schoenen in twee verschillende maten, tenzij je je “spiegelbeeld” vindt.

Een leuk verhaal op dat gebied is dat van Eva Wartewig uit Delft en Monique Rutten uit Maasdijk. Via de lokale schoenwinkel kwam Eva (links maat 36.5, rechts maat 40) heel toevallig in contact met Monique (links maat 40, rechts maat 36.5). Hoe dat contact tot stand kwam kun je zien in de video van Omroep West hieronder. Sindsdien zijn Eva en Monique schoenmaatjes en kopen ze al hun schoenen gezamenlijk.

Om andere mensen met ongelijke voeten te helpen zette Eva vervolgens de Schoen-maatjes Facebook pagina op. Dankzij deze pagina kun je voortaan als je twee paar schoenen koopt de beide overbodige schoenen via de Schoen-maatjes Facebook pagina verkopen aan je spiegelbeeld.

Onderwerpen:
Ongelijke voeten, verschillende schoenmaten, ongelijke schoenmaat, schoenen voor ongelijke voeten.