Pumps, vrouwen zijn er dol op! Het zijn misschien niet de meest comfortabele schoenen om op te lopen maar o wat staan ze mooi, en o wat voel je je elegant en vrouwelijk op een paar mooie pumps!

Daarom hier informatie over de meest stijlvolle damesschoenen, de pumps!

Wat zijn pumps?

De “echte” klassieke pump is een damesschoen met hoge hakken (maar geen naaldhakken) met een gesloten hiel die ook bij de tenen gesloten is. Pumps laten een groot deel van de hiel en wreef onbedekt zodat ze makkelijk aan en uit te trekken zijn. Doordat ze goed om de voet sluiten hebben ze geen riempjes, veters, klittenband of andere sluitingen nodig.

Maar iedere ontwerper, iedere schoenfabrikant en iedere schoenwinkel geeft zijn eigen invulling aan het begrip pumps. Dus als je kijkt in het overzicht van aanbiedingen pumps bij de Nederlandse schoenenwinkels kom je ook naaldhakken, open tenen en hielen en sluitingen tegen. Pumps zijn geen schoenen om in een hokje te plaatsen. Gelukkig maar!

Pumps voor mannen?

Nee, tenzij je als man heel erg wil opvallen. Maar wist je dat pumps in de zeventiende en achttiende eeuw ook door mannen gedragen werden? De hakken van de herenpumps waren zelfs hoger dan die van de dames.

De pump verdween na de achttiende eeuw weer uit het modebeeld om in 1952 terug te keren toen Dior zijn eerste pumps naar de catwalk bracht. Sindsdien verrassen de schoenontwerpers ons ieder jaar weer met mooie nieuwe pumps.

Meer leuke weetjes over pumps

Welke kleuren zijn populair bij pumps? In welke landen worden de meeste pumps gedragen? Waarom zijn zo veel vrouwen dol op pump? Veel meer leuke weetjes over pumps vind je in de infographic van Intreza hieronder.

Zie ook: pumps tips

 
Onderwerpen:
Pumps tips, leuke weetjes pumps, pumps informatie.