De meeste mensen vinden het mooi als de tenen tot aan de voorkant van de sandalen komen. Maar dat is eigenlijk veel te krap.

De duimbreedte geldt ook voor sandalen

Als je dichte schoenen koopt moet je er voor zorgen dat er voorin nog een duimbreedte aan ruimte overblijft. Dat weet iedereen. Maar bijna niemand staat er bij stil dat dit dan eigenlijk ook voor sandalen geldt.

Ook bij sandalen moet er een duimbreedte ruimte overblijven als je je hiel goed op de zool plaatst. Komen de tenen tot aan de rand, dan heb je een maatje groter nodig.

Met warm weer (en juist dan draag je je sandalen) zetten voeten namelijk uit door het lopen. En dan kunnen de sandalen krap gaan zitten of je tenen komen over de rand. En dat laatste kan weer pijnlijk zijn als je je voet stoot.

Overdrijf de ruimte aan de voorkant echter niet, want een te veel aan ruimte betekent struikelgevaar. Hanteer dus de duimbreedte.

Sandalen bij smalle voeten

Nu we het toch over de maat van sandalen hebben, ook een juiste breedte is van belang om comfortabel op sandalen te lopen. Heb je smalle voeten, dan gaan je sandalen zwabberen.

Mensen met smalle voeten doen er dan ook verstandig aan te kiezen voor sandalen met bandjes die je met bijvoorbeeld klittenband of een gesp kunt verstellen. Zo stel je de breedte van je sandalen op de juiste maat in.

Sandalen bij brede voeten

Heb je juist brede voeten? Ook dan is een sandaal die je kunt verstellen wel zo praktisch. In dit geval kun je de bandjes wat ruimer afstellen.

Om te voorkomen dat je voeten aan de zijkant gaan “overhangen” kun je het best kiezen voor sandalen met een wat breder voetbed.

Verder kan het voor de pasvorm goed zijn als de sandalen aan de rand iets oplopen of een klein randje hebben. Ook is een bovenwerk van leer beter dan een synthetische bovenkant omdat zacht en soepel leer zich naar de voet vormt.

Tips:


Onderwerpen:
Sandalen passen, schoenmaat sandalen, maten sandaal, schoenmaat sandalen, maat sandalen.