Schoenen met plateauzolen waren vooral erg populair in de jaren 60 en 70. Maar ook tegenwoordig kom je zo nog steeds vaak tegen.

Schoenen met plateauzolen, ook wel plateauschoenen genoemd, zijn schoenen die je langer doen lijken. Het is daarbij de hoogte van de zool aan de voorvoet die bepaalt of met met een plateauschoen te maken hebben.

Schoenen met plateauschoenen hoeven namelijk niet per se een hoge hak te hebben (in verhouding tot de rest van de schoen). Het kan ook zijn dat de hele zool van voor tot achter hoog is. De hele zool rust dan op de grond. Dit model plateauschoenen kom je veel tegen bij herenschoenen met plateauzolen.

Damesschoenen met plateauzolen hebben vaak een hoge hak en een hoog plateau onder de voorvoet. Soms zijn de plateauschoenen zo zelfs torenhoog.

Veel merken maken schoenen met plateauzolen. Kijk maar bij het aanbod van de beste online schoenenwinkels van Nederland. Meestal zijn dit sandalen of espadrilles.

Schoenen met plateauzolen kunnen alle vormen hebben. Vaak zijn het pumps of sandalen, maar ook veterschoenen of zelfs sneakers kunnen plateauzolen hebben.

Vrouwen dragen plateauschoenen vaak om optisch langere benen te krijgen. Schoenen met plateauzolen kunnen heel elegant staan. Mannen kiezen vaak voor plateauzolen om groter te lijken. Bij herenschoenen vallen de plateauzolen daarom vaak veel minder op.


Onderwerp:
Hier kijken we naar schoenen met plateauzolen. Deze schoenen met hoge zolen zijn er voor dames en heren. Plateauschoenen kunnen sandalen of espadrilles zijn, maar bijvoorbeeld ook sneakers, pumps of andere schoenen met plateauzolen.