De zomerschoenen konden dit jaar lang gedragen worden. Maar nu is het toch echt tijd voor de schoenen en laarzen voor de winter. Geen probleem want de winkels staan vol met de collectie schoenen en laarzen voor de herste en winter 2014-2015.

Wat zijn de trends van dit winterseizoen op het gebied van schoenen en laarzen? Daar kijken we hier naar. Wat kun je verwachten als je nu een schoenenwinkel in stapt om je schoenen voor de winter 2014-2015 te kopen?

Kleuren

Bruin is ook dit winterseizoen weer één van de belangrijkste kleuren bij schoenen en laarzen. Vooral de lichtere tinten als lichtbruin en cognac zien we veel. Rood komen we dit seizoen ook vrij veel tegen, evenals dierenprints. Deze kom je bij alle soorten schoenen tegen. Van pumps tot laarzen en alles daar tussen in. Als slangenleer- of luipaard-print. Maar ook als zebra of andere dierenprints. Vaak zijn deze dierenprints over de hele schoen of laars aanwezig, soms alleen als details.

Veterboots

Stoer en stevig. Dat zien we veel terug in de wintercollectie van de trendsetters op schoenengebied. Dat geldt bijvoorbeeld voor de vele veterboots die we dit seizoen aantreffen. Met hun forse hakken, afgeronde neuzen en stevige zolen zijn het echte stoere stappers voor de koudere maanden van het jaar.

Laarzen

En dan zijn er natuurlijk de laarzen. Deze winter zien we opvallend veel laarzen in western-stijl. Cowboylaarzen, maar ook veel indiaanse invloeden. Veel laarzen zijn rijkelijk voorzien van franjes, kralen en andere versieringen, en ook de stijl van de indiaanse moccasins zien we in veel winterlaarzen voor het seizoen winter 2014-2015 terug.

Bij de enkellaarzen vallen de brede hakken op. Deze laarsjes lopen comfortabel en passen helemaal bij de stoere schoenen-trend van de winter 2014-2015. Mooie enkellaarsjes met een brede hak zijn stoer en sexy tegelijk. De blokhak wordt soms voorzien van een opvallend printje.

Maar deze winter zijn het niet alleen de enkellaarsjes die trendy zijn. Over the knee boots mogen in de winter 2014-2015 ook. We zien vooral veel hoge laklaarzen. Over sexy gesproken!

Sneakers

Versieringen zijn ook veel terug te vinden in de damessneakers van het seizoen winter 2014-2015. Dit najaar en deze winter zijn de sneakers verre van saai. We zien veel bling, fotoprints en metallic leer.

Pumps

Bij de laarsjes zien we veel afgeronde voorkanten, maar bij de pumps van deze winter zien we juist weer scherpe punten. Deze pumps, met hoge hak en scherpe punt, worden ook wel killer-heels genoemd.

Instappers

Goed nieuws voor wie deze zomer verkocht was aan haar espadrilles of andere slip-on’s. Instappers mogen ook in de winter 2014-2015. Vele merken hebben winterse varianten op de espadrille uitgebracht. Ideaal voor als het niet zo heel koud is.