Speciaal voor het wandelen in de bergen brengen diverse belangrijke schoenmerken speciale bergschoenen op de markt. Bergschoenen zijn speciale wandelschoenen die extra geschikt zijn voor het wandelen in bergachtig en ruw terrein.

Hier kijken we naar verschillende soorten bergschoenen. Je vindt informatie over welk soort bergschoenen je het best kunt aanschaffen voor welk terrein, en we wijzen je de weg naar aanbiedingen van alle soorten bergschoenen.

Voordelig goede bergschoenen kopen

Ben je op zoek naar bergschoenen van hoge kwaliteit tegen een lage prijs? Kijk dan bij de aanbiedingen van wandelschoenen. Tussen deze aanbiedingen van wandelschoenen van de grote online schoenenwinkels staan ook heel veel aanbiedingen van bergschoenen in alle soorten en maten.

Soorten bergschoenen

Er is namelijk niet één soort bergschoen, maar er zijn vele modellen bergschoenen varierend van lichte en luchtige wandelsandalen voor in de bergen tot zware berglaarzen voor bergsport in zijn meest ruige vorm.

Lichte bergschoenen

Voor de lichtere bergtochten zijn er de lichte bergschoenen, ook wel lichte hiking schoenen genoemd. Dit zijn prima schoenen voor als je in de zomer naar Zwitersland of Oostenrijk op vakantie gaat. Het zijn comfortabele bergschoenen die vooral geschikt zijn voor goed onderhouden bergpaden en vlak terrein. Lichte bergschoenen zijn ook heel goed als wandelschoenen in Nederland te gebruiken. Lichte bergschoenen worden dan ook veel verkocht aan wandelaars die nooit in de bergen komen.

Cross hikers

Cross hikers zijn middengewicht schoenen die beter dan lichte bergschoenen geschikt zijn voor wat ruwer terrein en onverharde paden. Cross hikers zijn bergschoenen waarop je lange wandeltochten en zelfs trektochten kunt maken. Deze wandelschoenen zijn minder flexibel dan lichte bergschoenen waardoor ze minder comfortabel zitten maar wel een betere ondersteuning bieden. Deze schoenen vallen vaak tot boven de enkel.

Cross country bergschoenen

Cross country schoenen zijn speciaal gemaakt voor het lopen in ruw onverhard terrein. Deze bergschoenen zijn vaak voorzien van versterkte neuzen, versterkte zoolranden en speciaal gevormde zolen. Ze bieden een zeer goede ondersteuning en een eveneens heel goede schokabsorptie. Ook zijn goede cross country bergschoenen waterdicht en ventileren ze heel goed. Cross country schoenen zijn uitstekende bergschoenen die echter wel wat zwaarder en stugger zijn dan andere soorten schoenen.

Schoenen voor bergbeklimmers

Speciale Bergbeklimmers schoenen zijn geen wandelschoenen meer, maar bergschoenen voor het echt zware werk. Er kunnen klimijzers op aangebracht worden en sommige zijn zelfs geschikt voor ijsklimmen. Voor een gewone wandeltocht door de bergen zijn schoenen voor bergbeklimmers echter te zwaar en te oncomfortabel.

Bergsandalen

Tenslotte zijn er de bergsandalen. Bergsandalen zijn sandalen die geschikt zijn voor een bergwandeling over niet al te slecht terrein. Bergsandalen zijn lichter en luchtiger dan gewone bergschoenen en ze bieden een veel betere ondersteuning en grip dan gewone sandalen. Bergsandalen worden niet alleen gebruikt voor lichte bergwandelingen, maar bergwandelaars nemen vaak een paar mee in hun rugzak als ze – op gewone bergschoenen – een wandeling of trektocht gaan maken. Ze kunnen de bergsandalen dan af en toe dragen als de omstandigheden daar geschikt voor zijn, en zo hun voeten wat rust en lucht geven.

Kijk voor voorbeelden van al dit soort bergschoenen bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van wandelschoenen.

Beste bergschoenen (merken)

De beste bergschoenen worden gemaakt door diverse specialisten op dit gebied. Dat zijn gespecialiseerde fabrikanten in alle soorten wandelschoenen maar soms ook schoenfabrikanten die helemaal op bergschoenen of de bergsport gericht zijn. Goede merken voor bergschoenen zijn ondermeer Hanwag. Lowa, Meindl, Grisport en Salewa. Kijk bij de beste bergschoenen voor al deze beste merken en aanbiedingen van hun bergschoenen.

Zie ook:

Onderwerp:
Hier kijken we naar goede bergschoenen in diverse soorten. Goede wandelschoenen voor in bergen als in de Alpen, maar ook naar de beste cross hikers schoenen, lichte berg schoenen, bergsandalen, klimschoenen en andere beste bergschoenen.