Bergschoenen zijn wandelschoenen die extra goed geschikt zijn voor lange wandelingen op ruw en bergachtig terrein.

Diverse merken maken goede bergschoenen. Wij kijken hier naar de beste merken die bergschoenen maken.

Wil je een totaaloverzicht van alle bergschoenen die er te koop zijn? Kijk dan bij de aanbiedingen van wandelschoenen van alle belangrijke online schoenenwinkels. In dit overzicht vind je ook de aanbiedingen van bergschoenen (even doorscrollen naar de wat duurdere wandelschoenen).

Hieronder een kort overzicht van de beste merken op het gebied van  bergschoenen:

Lowa
Het Duitse Lowa is een toonaangevend merk in wandelschoenen en bergschoenen. Lowa maakt verschillende series wandelschoenen, waaronder de Lowa Backpacking serie die heel geschikt is voor lange trektochten door de bergen. Voor het nog zwaardere werk zijn er de bergschoenen uit de Lowa Alpine serie. Deze zijn geschikt voor het zware klimwerk en zelfs voor ijsklimmen.

Hanwag
Zoals veel goede bergschoenen komen de bergschoenen van Hanwag uit Duitsland. Hanwag is een innovatief merk dat al sinds 1921 bergschoenen maakt. Deze worden nog steeds op ambachtelijke wijze in het Duitse Vierkirchen gemaakt, maar wel met de nieuwste materialen en kennis.

Grisport
Uitstekende bergschoenen van Italiaans fabrikaat vind je Grisport. Grisport maakt bergschoenen die onder de zwaarste omstandigheden gebruikt kunnen worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van heel goede, vaak innovatieve materialen zoals gritex, corduram en spo-tex.

La Sportiva
Het Italiaanse outdoor-schoenenmerk La Sportiva is helemaal gespecialiseerd in bergschoenen, klimschoenen en andere schoenen voor gebruik in de bergen. La Sportiva is dan ook gevestigd in de Dolomieten. Kijk vooral eens bij La Sportiva bergschoenen als je bergschoenen of klimschoenen van hoge kwaliteit zoekt.

Meindl
Meindl maakt wandelschoenen en bergschoenen voor alle niveaus. Hieronder bevinden zich ook bergschoenen die geschikt zijn voor de zwaarste tochten. Bergschoenen voor trektochten, maar ook voor echte alpinisten. Meindl is een Duits merk dat al 300 jaar dit soort schoenen maakt.

Salomon
Salomon is een echte outdoor-specialist. Hun schoenen zijn geschikt voor extreem slechte omstandigheden met een gladde en slechte ondergrond. Dat geldt ook voor de Salomon bergschoenen.

Salewa
Salewa is een echter bergspecialist. Ze maken alles voor de bergbeklimmer en bergwandelaar waaronder ook heel goede bergschoenen en wandelschoenen. Allemaal van hoge kwaliteit en met veel keuze uit goede schoenen.

Timberland
Timberland is een allround merk schoenen dat alle soorten schoenen en laarzen maakt voor mannen, vrouwen en kinderen. Tiimberland is echter ooit begonnen als een merk voor outdoor schoenen. Nog steeds omvat de Timberland collectie vele goede wandelschoenen en bergschoenen, en nog steeds is het merk erg in trek bij bergbeklimmers en bergwandelaars.

Merrell
Goed bergschoenen voor zowel heren als dames Merrell is een echte specialist in wandelschoenen.

Jack Wolfskin
Jack Wolfskin is een Duits outdoor merk dat alles maakt voor trektochten. Hieronder vallen ook goede betaalbare bergschoenen.