Sloffen zijn erg populair. Vooral als het buiten guur is. Met een paar lekkere sloffen aan je voeten kun je dan op de bank kruipen.

Er zijn veel verschillende soorten sloffen. Welke sloffen voldoen het best aan de eisen die je aan een paar lekkere sloffen stelt? Wij kijk hier naar verschillende soorten sloffen.

Sloffen kunnen verschillende modellen hebben, maar er zijn natuurlijk ook eigenschappen die kenmerkend voor sloffen zijn. Zo zijn goede schoenen zacht en flexibel. Ze hangen een beetje tussen schoenen en sokken in. Goede sloffen houden je voeten warm, maar maken ze niet zweterig. Ook is het belangrijk dat je makkelijk in en uit je sloffen kunt schieten.

Wat zijn goede sloffen?

Hieronder vind je informatie over de verschillende soorten sloffen.

Spaanse sloffen

Heel zachte en lichte sloffen die je voeten goed warm houden. De buitenkant is geheel van stof en de binnenkant van wol of kunstwol. De zolen zijn dun en zacht waardoor ze geen bescherming bieden. Ze zijn dus niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

Zweedse muilen

Zweedse muilen zijn een heel ander soort sloffen. Deze beschikken over een stevige zool, zoals een schoen, waardoor je ze ook buitenshuis kunt dragen. Het zijn echter geen sloffen waarmee je op de bank kruipt. Daarvoor zijn ze te zwaar en te stug.

Dierensloffen

Zachte stoffen in de vorm van een dier. Ooit begonnen als grap maar tegenwoordig samen met de Spaanse sloffen de meest gebruikte soort slof. Dierensloffen zijn warm en zacht maar zijn door hun vorm niet altijd even praktisch.

Leren sloffen

Sloffen zijn meestal gemaakt van textiel of wol, maar er zijn ook luxe sloffen van leer. Meestal spreekt met dan over pantoffels. Leren sloffen zijn sterker en sjieker dan stoffen sloffen. Ook zien leren sloffen er wat stoerder uit. Leren sloffen kun je het best omschrijven als instappers voor thuisgebruik. Je hebt leren sloffen met zachte en met harde zool.

Ballerinasloffen

Ballerinasloffen zien er uit als ballerina schoenen maar zijn gemaakt van stof of wol. Ballerinasloffen zijn daardoor zacht en felxibel. Meestal zijn ze gemaakt voor gebruik in huis, maar er is veel verschil in ballerinasloffen. Soms hebben de zachte dunne zool van een Spaanse slof, maar soms ook een sterkere zool waarmee je ook buiten kunt lopen. Soms hangt de ballerinaslof tegen een gewone ballerina aan, soms is het een echte slof.

Hoge pantoffels

Een soort Uggs voor thuis. Hoge pantoffels zijn heerlijk warm en comfortabel, maar ook best wel fors. Daadoor kruip je met hoge pantoffels – evenal met de Zweedse muilen – niet zo snel op de bank.

Klompen sloffen

Evenals dierensloffen ooit als grap begonnen, maar erg populair. Klompen sloffen hebben de vorm van oud Hollandse klompen maar zijn niet van hout maar van superzacht materiaal gemaakt.

Mocassin sloffen

Zoals de ballerina model stond voor ballerinasloffen zo stond de Indiaanse mocassin model voor dit soort sloffen. Mocassin sloffen zijn vaak van wol gemaakt. Ze kunnen een harde of zachte zool hebben en soms wordt er gebruik gemaakt van details die je ook op mocassins tegenkomt zoals veters.

Muilen

Veel sloffen hebben een muilvorm. Dat houdt in dat de hiel niet door stof bedekt wordt, maar open is. Je trekt daardoor de slof heel makkelijk aan, maar doordat de hiel niet bedekt wordt houden deze sloffen je voeten minder warm.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van sloffen voor alle prijzen, modellen en meer informatie.

Onderwerpen:
Pantoffels, sloffen, muilen, huisschoenen, spaanse sloffen, leren pantoffels.