Tretorn is een grote Zweedse producent van schoenen en laarzen. Tretorn schoenen bestaan al sinds 1891. Sinds 2001 is Tretorn eigendom van het bekende Duitse sportmerk Puma.

Tretorn maakt onder andere rubberen regenlaarzen, casual schoenen, sneakers en sportschoenen voor dames, heren en kinderen. Maar het zijn vooral de rubberen regenlaarzen voor kinderen waar dit Zweedse merk bekend om is.

Aanbiedingen van Tretorn laarzen

Tretorn laarzen en schoenen hebben een zeer goed prijs/kwaliteit verhouding. Kijk bij de aanbiedingen van Tretorn schoenen en laarzen voor  voordelige Tretorns.

Tretorn schoenen en laarzen zijn stuk voor stuk van prima kwaliteit. Achter het merk data dan ook veel ervaring schuil. Al in 1891 werden door de Helsingborgs Gummifabriks AB in Helsingborg de eerste rubberen laarzen gemaakt. Vijf jaar later werd de miljoenste rubberen laars al afgeleverd.

Informatie Tretorn

Rubberen regenlaarzen zijn nog steeds belangrijk voor Tretorn maar het assortiment is door de jaren heen veel breder geworden. Zo heeft het Zweedse schoenenmerk nu ook een uitgebreide collectie sneakers voor heren, dames en kinderen, en ook de Tretorn collectie bevat nog veel meer casual schoenen.

Leuk om te weten

  • Naast Tretorn schoenen en laarzen maakt het Zweedse merk ook andere producten. Zo is Tretorn heel groot in tennisballen, en ook maken en verkopen ze veel regenjassen.
  • De Tretorn schoenen worden sinds 1991 niet meer in Helsingborg gemaakt. Het oude enorme fabriekscomplex bevat nu de plaatselijke universiteit en kantoren van enkele bedrijven waaronder Ikea.