Categorieën
Informatie

Van Haren. Goede resultaten online verkopen

Het gaat goed met de schoenenwinkel Van Haren. De voordelige schoenaanbieder heeft geen problemen met de crisis, of profiteert er zelfs van. In 2013 boekte ze een omzetgroei van 5,1 procent. De omzet van Van Haren steeg van een kleine 133 naar ruim 139 miljoen euro. Er werd  6,1 miljoen paar schoenen verkocht.

Met 142 filialen (3 meer dan in 2012) en bijna 1300 medewerkers is Van Haren één van de grootste schoenenwinkels van Nederland.

Nieuw in 2013 was de flagship store in de Amsterdamse Kalverstraat. In Gorinchem, Nieuwegein en Amsterdam Oostpoort zullen dit jaar nieuwe winkels verrijzen. Een nieuw distributiecentrum aan de A59 in Waalwijk moet het steeds groter aantal filialen voor nieuwe schoenen en laarzen voorzien.

Online schoenenverkopen

In 2013 hebben ze een groei met dubbele cijfers behaald op online gebied. Daardoor gaat Van Haren dit jaar nog meer investeren in de Van Haren website. Sinds september 2013 werkt Van Haren ook samen met de grootste online winkel in Nederland:  Wehkamp. Via deze webwinkel biedt de schoenenretailer ongeveer 800 modellen voor vrouwen, mannen en kinderen.