Er zijn maar weinig sportschoenen waarin de keuze zo groot is als bij voetbalschoenen. Niet alleen kun je als koper kiezen uit veel merken, modellen en kleurstellingen, ook zijn er veel soorten voetbalschoenen.

Dit laatste komt doordat voetbal op veel verschillende ondergronden wordt gespeeld. Je hebt voetbalschoenen voor op gras, voor op kunstgras en voor in de zaal. Ook kun je kiezen voor voetbalschoenen met vaste noppen en voor voetbalschoenen met verwisselbare schroefnoppen.

Wij informeren je hier over al deze verschillende voetbalschoenen. Wil je weten wat er allemaal aan voetbalschoenen (voordelig) te koop is, en wat deze sportschoenen voor in de zaal of op het veld kosten? Kijk dan bij de aanbiedingen van voetbalschoenen. Je krijgt dan een overzicht van het aanbod aan voetbalschoenen van de beste online schoenenwinkels en sportwinkels.

Voetbalschoenen voor gras of kunstgras

Voetbalschoenen voor gras zijn nog altijd de meest verkochte voetbalschoenen, maar kunstgras is steeds meer in opmars. Als je competitie speel je vaak een deel van de wedstrijden op kunstgras en een deel van de wedstrijden op echt gras. Het best kun je daarom twee paar voetbalschoenen aanschaffen zodat je iedere wedstrijd op het ideale paar schoenen kunt spelen. Duurder is dit niet, want elk paar schoenen gaat zo ook langer mee doordat je ze minder gebruikt.

Voetbalschoenen voor kunstgras beschikken over meer noppen dan gewone voetbalschoenen. Ook zijn deze noppen korter. In hoeverre je met gewone voetbalschoenen op kunstgras kunt spelen hangt  mede af van de lengte van het kunstgras. Als dit gras kort is kun je er makkelijker op spelen dat op lang kunstgras.

Voetbalschoenen met verwisselbare noppen

Wil je met hetzelfde paar voetbalschoenen op meerdere ondergronden kunnen spelen? Dan kun je ook kiezen voor een paar voetbalschoenen met verwisselbare noppen. Dit zijn schroefnoppen die je van de schoen kunt draaien. Zodoende kun je er heel andere noppen op de schoen zetten en kun je per wedstrijd en dus per ondergrond noppen kiezen. Ook voor verschillende soorten gras kun je kiezen uit noppen verschillende ondergronden. Voor een hard veld kun je bijvoorbeeld voor wat kortere noppen kiezen omdat je daarmee minder snel wegzakt. Speel je op zachte ondergond, dan kun je  kiezen voor langere noppen waarmee je veel meer grip hebt.

De beste voetbalschoenen

De beste voetbalschoenen komen van fabrikanten van sportschoenen die veel ervaring hebben met het ontwikkelen en maken van goede voetbalschoenen. Kijk bij de beste voetbalschoenen voor deze beste fabrikanten van voetbalschoenen.

Zie ook: Tips voetbalschoenen

Onderwerpen:
Voetbalschoenen kinderen, heren, voetbalschoenen kunstgras, zaal, indoor, noppen, voetbal schoenen.