Wedges zijn schoenen waarvan de zool de vorm van een wig heeft. Zoals bij een sleehak vormen zool en hiel één geheel, maar het verschil is dat de wedge niet overal de grond raakt.

Toch worden wedges en schoenen met sleehakken vaak met elkaar verward. In stijl bestaat er dan ook veel overeenkomsten tussen beide soorten schoenen. Hier kijken we naar de echte wedge schoenen.

Evenals schoenen met sleehakken hebben wedges namelijk meestal een zool die aan de achterkant hoger is dan aan de voorkant. Hoge hakken dus, zodat de schoenen elegant en vrouwelijk dragen. Als een veel stabieler en comfortabeler alternatief voor naaldhakken. De zool van wedges is meestal van kurk gemaakt.

Wil je weten wat er allemaal aan wedges te koop is? Kijk dan bij aanbiedingen van wedges en sleehakken. Daar vind het het aanbod aan wedges van alle belangrijke online schoenenwinkels in één overzicht.

Wedges zijn klassieke schoenen. Het ontwerp dateert uit het oude Griekenland. In de jaren 30 werden de wedge schoenen door de Italiaanse schoenontwerper Salvatore Ferragamo weer onder de aandacht gebracht. Ook in de jaren 60 en in het midden van de jaren 90 waren wedges in de mode.

Met wedges worden normaal gesproken damesschoenen bedoelt, maar er zijn ook herenschoenen met wedge-zolen. In de jaren 70 waren wedge-laarzen voor heren zelfs heel populair. Hier beperken we ons echter tot de damesschoenen met wedge.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen wat er allemaal aan wedge schoenen voor dames te koop is.

Onderwerpen:
Wedge schoenen dames, wedge sneakers vrouwen, wedge damesschoenen, wedges.