Bandschoenen zijn een tussenvorm tussen halfopen schoenen (zoals sandalen of pumps) en gesloten schoenen (zoals veterschoenen of klittenbandschoenen). Vooral fabrikanten van comfortschoenen maken bandschoenen, want dit soort schoenen biedt een hoog draagcomfort.

Bandschoenen zijn er voor dames en meisjes in vele soorten. Kijk hier voor honderden mooie en comfortabele bandschoenen.

>>> TIP: Kijk bij de beste comfortschoenen kopen voor aanbiedingen van bandschoenen en andere comfortschoenen bij de beste winkels.

Wat zijn bandschoenen?

Bandschoenen hebben hun naam te danken aan de band die bovenop de schoen te vinden is. Deze zorgt ervoor dat de schoen altijd stevig om de voet zit. Ook al is de schoen aan de bovenkant verder voor een groot deel open. Door zijn pasvorm voorkomt de bandschoen dat de hiel van de voet uit de schoen kan schieten. Dit voordeel is vooral groot bij bandschoenen met een wat hogere hak. Door de band kunnen vrouwen op een veel comfortabelere manier schoenen met hoge hakken dragen.

Je kunt bij veel bandschoenen zelfs rennen met high heels.

Verder zijn er heel veel variaties op bandschoenen, zoals je in het bovenstaande overzicht met bandschoenen kunt zien. Je hebt ze met hoge hallen, lage hakken en helemaal geen hallen. De bandjes zelf kunnen heel smal of breed zijn en ook de plaats van de banden is heel divers. Ze kunnen recht, schuin of kruiselings lopen en zich voor of achter op de voet bevinden. Ook zijn er talloze kleuren en vormen.

Makkelijke schoenen

Niet alleen het comfort van het dragen is hoger. Het openen en sluiten van de schoenen gaat ook makkelijker dan bij veters, en de schoenen zien er modieuzer en minder kinderlijk uit dan gesloten klittenbandschoenen. Ook hoef je niet met ritsjes of gespen te prutsen.

Hoge wreef of lage wreef

Fabrikanten van comfortschoenen maken de bandschoenen vaak voor mensen die een hoge wreef of juist een lage wreef hebben. Bij een goede bandschoen kun je het bandje heel nauwkeurig op maat stellen. Zo maak je met het stellen van een bandje (bijvoorbeeld via klittenband) je schoen helemaal op maat. Voor vrouwen met voeten met lage wreef of voeten met een hoge wreef is dit een uitkomst. Eindelijk schoenen die perfect passen!

Kijk hierboven bij honderden van de beste bandschoenen van alle merken bij alle belangrijke online schoenenwinkels in Nederland.


Zie ook: De beste comfortabele schoenen 

Foto boven: Wolky schoenen


Onderwerpen:
Bandschoenen, comfortabele schoenen met band, comfortschoenen.

Onderwerpen: