Comfortschoenen

Informatie comfortschoenen kopen:

Aanbiedingen comfortschoenen bij de beste winkels online

Onderstaande winkels bieden een ruim assortiment comfortabele schoenen voor dames en heren tegen lage prijzen.
Comfortschoenen algemeen
Comfortschoenen dames
 
Comfortschoenen heren

Wat zijn comfortschoenen?

Comfortschoenen zijn schoenen die (de naam zegt het al) extra comfortabel zijn om te dragen. Bij het ontwerp van een comfortschoen staat het draagcomfort bovenaan en er wordt alleen gebruik gemaakt van huidvriendelijke materialen.

Mensen met voetproblemen dragen comfortschoenen, maar ook veel mensen die veel prijs stellen op een hoog draagcomfort kiezen voor comfortschoenen.

Vroeger wilde deze “gezondheidsschoenen” er nogal eens saai en oubollig uitzien, maar tegenwoordig zijn comfortschoenen net zo modern, modieus, sportief en hip als andere schoenen.

Wat maakt een schoen tot een comfortschoen?

Goede comfortschoenen hebben bepaalde kenmerken. Deze zijn gereicht op een hoog draagcomfort en het voorkomen van irritaties. Hieronder wat kenmerken die je veek bij comfortschoenen aantreft.

  • Goede comfortschoenen zijn licht.
  • Comfortschoenen zijn gemaakt van huidvriendelijke materialen.
  • Deze schoenen hebben geen naden en drukpunten die kunnen irriteren.
  • Ze hebben een goede schokdemping.
  • Ze beschikken over uitneembare binnenzolen.
  • Comfortschoenen ventileren heel goed.
  • De vorm van een goede comfortschoen is geoptimaliseerd voor een goede loopbeweging.

Bij kenmerken van goede comfortschoenen vind je meer informatie over dit onderwerp.

De beste comfortschoenen

Er zijn een groot aantal schoenenmerken die gericht zijn op het maken van extra comfortabele schoenen. In het overzicht met beste comfortschoenen vind je al deze schoenmerken. Je kunt er alle merkinformatie vinden en aanbiedingen van hun comfortschoenen bij de Nederlandse schoenenwinkels.

Als goede merken willen we vast noemen Scholl, Rieker, Xsensible, Arcopedico, Skechers, Ara, Romika en Legero. In bovenstaand overzicht vind je er nog veel meer, plus alle informatie en aanbiedingen van deze merken comfortschoenen.

Tip: Kijk ook eens bij de beste comfortschoenen voor dames en de beste comfortschoenen voor heren.

Sandalen met uitneembaar voetbed

Sandalen zijn, in de zomer, populair als comfortschoen. En denk dan niet meteen aan die lelijke gezondheidssandalen van vroeger. Tegenwoordig zie comfortsandalen er mooi en eigentijds uit. Aan de buitenkant zie je niet meer dat het gezondheidsschoenen betreft.

In sommige van deze extra comfortabele sandalen kun je zelfs je eigen steunzolen of op maat gemaakte zolen dragen. Kijk bij sandalen met uitneembaar voetbed voor een overzicht van al deze gezonde sandalen, gemaakt door vele topmerken in gezonde schoenen.

Instappers met uitneembaar voetbed

Vaker dan sandalen zijn instappers voorzien van uitneembare zolen. Kijk bij de instappers met uitneembaar voetbed voor al deze instapschoenen voor dames en heren. In dit overzicht vind je mooie instappers van comfortmerken als Hartjes, Rohde, Waldlaufer en Xsensible, maar ook van andere goede schoenenmerken zoals Clarks, Hassia, Gabor, Ecco, Wolky, en vele andere topmerken.

Bandschoenen

Een specifiek soort comfortschoen is de bandschoen. Bandschoenen zijn schoenen die niet met een veter gesloten worden maar met een band op de wreef van de voet. Naast deze band is de schoen aan de bovenkant grotendeels open. De band zorgt dat de schoen goed aan de voet zit. Bij comfortschoenen voor dames maakt deze band hogere hakken mogelijk. Zo kunnen gebruiksters van comfortschoenen tot op hoge hakken lopen. Bandschoenen zijn er ook zonder hoge hakken.

Schoenen met memory foam

Een materiaal dat we steeds vaker bij comfortschoenen zien is memory foam.  Dit materiaal, dat ook wel traagschuim, viscoschuim of geheugen schuim wordt gebruikt voor de zolen.

Memory foam vormt zich naar de voeten zodat je als het ware een zool op maat krijgt. Deze persoonlijk gevormde zool biedt dan een optimale drukverdeling zonder nare drukpunten op verkeerde plekken.

Zie ook:

Onderwerp:
Hierboven kijken we naar de beste comfortschoenen (beste gezondheidsschoenen). Comfortschoenen zijn extra comfortabele schoenen, geschikt voor mensen met voetpijn of andere voetproblemen. Op deze pagina vind je alle beste comfortschoenen en de beste winkels om comfortschoenen goedkoop online te kopen.