In 1950 kwam de Britse schoenfabrikant Clarks met een voor die tijd revolutionaire schoen op de markt: De Clarks Desert Boot. Deze woestijnlaars is ruim 65 jaar later nog altijd in vrijwel ongewijzigde vorm te koop. Maar Clarks brengt ook steeds nieuwe varianten op de klassieke dessert boot uit.

De Clarks Desert Boot is geïnspireerd op de ruige suède boots met crêpe zool die op de bazaar in Cairo speciaal voor Britse legerofficieren werden gemaakt. De pasvorm, het suède en de manier waarop de desert boots gemaakt zijn in al die jaren nauwelijks veranderd.

Wel brengt Clarks steeds nieuwe varianten van deze “legerlaarzen voor in de woestijn” uit. Voor mannen, maar er zijn ook prachtige desert boots voor dames. Soms klassiek, soms in vrolijke prints en soms heel gekleed. Door zijn vorm leent een desert boot zich voor tal van stijlen.

Kijk bij de aanbiedingen van Clarks schoenen voor de desert boots van Clarks in al zijn verschijningsvormen. Of kijk bij de aanbiedingen van desert boots voor alle desert boots voor dames en heren.

Crêpe zool

Niet alleen het uiterlijk van dit halfhoge laarsje, maar ook de crêpe zool zijn kenmerkend voor Clarks desert boots. Crêpe is een latex uit de para rubberboom die wordt gepureerd, gedroogd en in vellen wordt gerold. De zo bewerkte rubber heeft een heeft heel goede schokdemping en is waterafstotend.

De geschiedenis van de desert boots

De Britse oorlogsveteraan Nathan Clark, van het familiebedrijf Clarks, was de uitvinder van de desert boot. Hij liet zich inspireren door de soldatenschoenen, ontwierp een outdoor schoen gedurende de Tweede Wereldoorlog toen hij in het verre oosten diende, en stuurde schetsen op oude kranten naar zijn broer in Engeland die er niets mee deed.

Nathan Clark geloofde echter in zijn “desert boots” en maakte na de oorlog enkele prototypes waarmee hij afreisde naar de Chicago Shoe Fair. In Amerika sloegen de laarzen als een bom in, en een jaar of tien later kende men overal ter wereld de Clarks desert boots.

Inmiddels zijn er meer dan 10 miljoen paar Clarks desert boots verkocht. En hiermee is deze schoen één van de meest succesvolle schoenen ooit gemaakt.

Kijk bij de eerder genoemde aanbiedingen van Clarks schoenen om deze desert boots of andere Clarks schoenen tegen de laagste prijs te kopen.
 
Zie ook: Meer boots heren
Foto’s: Clarks
 
Onderwerpen
Clarks laarsjes heren, Clarks desert boots, Clarks boots, herenlaarsjes.