Goed klittenband sluit een schoen minstens zo goed af als veters dat doen. Maar klittenbandschoenen zijn voor kinderen veel makkelijker open en dicht te maken.

Daarom zijn heel veel kinderschoenen voorzien van klittenband (in België velcro genoemd). Maar wat zijn verder precies de voordelen en nadelen van klittenbandschoenen.

In België en in veel andere landen zoals Frankrijk en Engeland wordt klittenband  velcro genoemd naar het bedrijf dat het klittenband uitvond. Het door een Zwitserse emigrant in Amerika opgerichte Velcro produceerde in 1951 het eerste klittenband. Velcro is een samenvoeging van de Franse woorden VELours (fluweel) en CROchet (haakje).

Kijk hier voor aanbiedingen van klittenband schoenen

Vrijwel alle klittenbandschoenen die gemaakt worden zijn voor kinderen gemaakt. Bij volwassenen kom je klittenband soms tegen bij sportschoenen en een enkele keer bij damesschoenen. Dit zijn echter uitzonderingen. De meeste klittebandschoenen worden gemaakt voor jongens en meisjes die nog niet in het bezit zijn van een veterstrikdiploma. Maar we hebben ook klittenbandschoenen voor volwassenen voor je.

Voordelen van klittenbandschoenen

Deze peuters en kleuters kunnen bij klittenbandschoenen zelfstandig hun schoenen dichtmaken. Niet alleen gaat dit veel makkelijker, maar ook sneller. Dat laatste is erg belangrijk bij een kind dat wil spelen en niet met zijn schoenen in de weer wil zijn.

Een ander voordeel van het feit dat kleine kinderen hun klittenbandschoenen zelf aan en uit kunnen doen is dat ze de schoenen veel sneller uit zullen doen als ze binnen spelen. Dit is beter voor de levensduur van de kinderschoenen. En klittenbandschoenen zijn veiliger. Bij een klittenbandschoen zal een kind nooit over een losse veter kunnen struikelen. Ook is het niet goed voor het lichaam van een kind als deze met losse schoenen rondloopt. Bij klittenbandschoenen kan hij of zij zelf de schoenen vastmaken.

En voor de ouders is is klittenband natuurlijk makkelijk. Als het kind niet naar buiten wil is het bijna onmogelijk om de tegenstribbelende peuter of kleuter veterschoenen aan te trekken. Bij klittenbandschoenen gaat dat een stuk makkelijker.

Nadelen van klittenbandschoenen

Hebben klittenbandschoenen ook nadelen? Ja, volgens deskundigen zijn veterschoenen beter voor de zelfstandigheid van een kind.

Kijk voor alle klittenbandschoenen voor jongens en klittenbandschoenen voor meisjes bij de bovenstaande aanbiedingen van schoenen met klittenband.

Zie ook: Tips kinderschoenen

Onderwerpen:
Klittenbandschoenen kinderen, jongens, meisjes, kinderschoenen met klittenband, jongensschoenen, meisjesschoenen met velcro.