Krakende schoenen, je kent het probleem vast wel. Het is altijd weer een afknapper als je trots op je nieuwe schoenen loopt en deze blijken enorm te kraken of te piepen. Weg met dat kabaal! Hier de oplossing tegen krakende schoenen en piepende schoenen.

Want het zou niet voor het eerst zijn dat gloednieuwe schoenen naar de kast verbannen worden omdat ze bij iedere stap die je maakt kralen. Je durft nauwelijks nog te lopen!

Waarom kraken schoenen?

Schoenen kunnen om verschillende redenen kraken. Vaak zijn het delen van de schoen die tegen elkaar schuren, maar het kraken kan ook door transpiratievocht veroorzaakt worden of de designer van de schoenen heeft meer op het uiterlijk gelet dan op het functioneren van de schoen.

Wat doe je tegen krakende schoenen?

Zoek eerst uit waar het kraken van de schoenen precies plaatsvindt. Beweeg je voet op alle manieren in de schoen. Het is meestal een bepaalde buiging die de kraak veroorzaakt. Spoor deze buiging op.

Heb je de oorzaak van de krakende schoenen gevonden? Pak dan de talkpoeder. Kan de binnenzool uit de schoen? Maak deze dan los en strooi talkpoeder op de plek van de kraak. Kan de zool niet los? Wrijf de talkpoeder dan zo dicht mogelijk bij de buiging aan de rand van de binnenzool in.

Het talkpoeder is zowel de oplossing van krakende schoenen door vocht als door schurende delen.  Talkpoeder absorbeert namelijk het vocht en zorgt voor een meer soepele wrijving. Opgelost!

Zie ook: Alle tips onderhoud schoenen.


Onderwerpen:
Krakende schoenen, tegen piepende schoenen, kraken, piepen verhelpen.