Tips schoenen schoonmaken en onderhoud schoenen

Mooie schoenen wil je graag lang kunnen dragen. En je wilt ook dat ze er al die tijd nog als nieuw uitzien. Met goed onderhoud en af en toe je schoenen goed schoonmaken moet dat lukken. Hier hebben we alle tips en informatie met betrekking tot het schoonmaken en onderhouden van schoenen verzameld. Ook hebben we tips tegen bijvoorbeeld knellende schoenen, piepende en krakende schoenen en gladde zolen.

Schoenen poetsen

Schoenen poetsen kan iedereen, maar om je schoenen optimaal te poetsen kun je het beste deze tips volgen. Voor de mooist gepoetste schoenen.

Onderhoud leren schoenen

Bij leren schoenen is het schoonmaken niet zo’n probleem, maar het drogen is wel een dingetje. Je mag leren schoenen namelijk nooit bij de verwarming of in de volle zon laten drogen. Dit is funest voor het leder.

Onderhoud suède schoenen

Suède schoenen vragen ander onderhoud dan “gewoon” leren schoenen. Daarom hier speciale tips en informatie voor het goed schoonmaken en onderhouden van suède schoenen en laarzen.

Onderhoud nubuck schoenen

Dat zelfde geldt voor nubuck schoenen en laarzen. Deze vorm van leer is veel ruwer dan normaal glad leer, en vraagt daarom om een heel andere manier van schoon houden.

Vlekken van schoenen verwijderen

Vlekken op schoenen kunnen heel hardnekkig zijn. Vooral grasvlekken zijn berucht. Hieronder vind je tips voor het behandelen van lastige vlekken op schoenen en laarzen.

Witte schoenen schoonmaken

Het ziet er natuurlijk prachtig uit die witte sneakers trend, maar witte schoenen zijn natuurlijk extra moeilijk schoon (en dus wit) te houden. Hieronder tips om je witte schoenen als nieuw te houden.

Metallic schoenen schoonmaken

Ook metallic schoenen vragen soms om speciaal onderhoud. Hier de tops voor het onderhouden en schoonmaken van metallic schoenen.

Schoenen schoon houden

Wat is de beste manier om schoenen schoon te krijgen? Ze niet vuil maken! Dat kan met overschoenen. Schoenen die je buiten over je normale (nette) schoenen draagt zodat je niet vuil kunnen worden.

Schoenen in de wasmachine

Schoenen schoonmaken in de wasmachine? Ja dat kan! Maar niet met alle schoenen. Lees dus eerst even deze tips.

Stinkende sneakers en stinkende schoenen

Schoenen kunnen aan de buitenkant mooi schoon zijn, maar toch behoorlijk stinken. Wat doe je aan stinkende sneakers en andere stinkende schoenen? Dat kun je hieronder lezen.

Er is zelfs een handig apparaat om de nare luchtjes uit je schoenen te verwijderen.

Speciaal onderhoud schoenen

Naast de regelmatig terugkomende schoonmaak acties zijn er ook incidentele handelingen zoals het oprekken van te krappe schoenen, het waterdicht maken van schoenen, het voorkomen van krakende schoenen of piepende en gladde zolen. Alle tips tegen deze ongemakken vind je hieronder.

Meer tips voor onderhoud schoenen