Laarzen kunnen gemaakt zijn van tal van materialen. Bijvoorbeeld suède kunstleer of rubber. Maar favoriet bij de meeste mannen en vrouwen zijn toch wel de laarzen van echt leer. Leren laarzen (lederen laarzen) zien er dan ook schitterend uit.

En het is niet alleen de schoonheid en uitstraling die lederen laarzen zo populair maakt. Leren laarzen houden de voeten ook goed warm en droog en het is een sterk soepel natuurlijk materiaal.

Wat ook heel belangrijk is, is dat laarzen van leer goed ademen. Leren laarzen nemen het transpiratievocht op die de voeten afgeven zodat je met goede leren laarzen niet bang hoeft te zijn voor zweetvoeten.

Doordat het leder zich aan de voeten aanpast komen bij goede leren laarzen drukpunten niet snel voor, en daardoor zal je in goed passende lederen laarzen niet snel blaren krijgen.

Echt leren laarzen of kunstleer?

Kies daardoor altijd voor echte leren laarzen en niet voor laarzen van kunstleer. Imitatieleer ziet er op het ook (bijna) hetzelfde uit als echt leder maar het mist alle voordelen van natuurlijk leer zoals vocht opnemen en ademen.

Ook is kunstleer minder elastisch dan echt leder en het heeft een minder goede isolerende werking. Deze isolerende werking zorgt er voor dat leren schoenen en leren laarzen in de winter lekker warm zijn, maar in de zomer lekker koel.

Soorten leer

De meest gebruikte leersoort bij leren laarzen zijn gladleer, lakleer en chroomleer (een sterk blinkende leersoort). Ook nubuck komt veel voor. Nubuck is gladleer dat fijn opgeschuurd is.

Een variant op nubuck is gevet nubuck. Hierbij heeft het nubuck direct na het looien een vetlaagje gekregen. Ook suède is een leersoort. In feite is suède de binnenkant van gladleer. Een nadeel van suède is dat het makkelijk vies wordt en vlekken gaat vertonen.

Een andere variant op gladleer is juchtleder. Aan dit leder is levertraan toegevoegd waardoor het leder een dof vettig uiterlijk krijgt.

Aanbiedingen van lederen laarzen

Ben je op zoek naar lederen laarzen of andere laarzen tegen een lage prijs? Kijk dan bij de laarzen tips en informatie. Daar vind je informatie over de beste merken op het gebied van laarzen en deze pagina wijst je de weg naar de aanbiedingen van de beste leren laarzen bij alle belangrijke online schoenenwinkels.

Zie ook: Aanbiedingen van hoge laarzen bij de beste winkels.Onderwerpen:
Leren laarzen, laarzen leer, outdoorlaarzen, lederen, herenlaarzen, suede, dameslaarzen.