Welke schoenen je op kantoor draagt hangt sterk af van het bedrijf waarvoor je werkt. Zo zijn bij het ene bedrijf alleen nette zakelijke schoenen toegestaan, terwijl bij een ander bedrijf misschien alles toegestaan is. Zelfs sneakers en sandalen.
Voor interne afdelingen is dat ook vaak niet zo’n probleem. Maar wat als je veel buiten de deur vergadert of veel met binnen- of buitenshuis veel met klanten in aanraking komt. Dan zijn representatieve schoenen wel een must.

Daarom kijken wij hier naar goede werkschoenen. En dan bedoelen wij dit keer geen veiligheidsschoenen voor op de bouwplaats of in de fabriek maar goede en nette representatieve schoenen voor kantoormedewerkers, verkopers, baliepersoneel en andere mensen die vaak met klanten en externe relaties in aanraking komen.

Herenschoenen voor op kantoor

Te casual, te stoere en te uitgesproken schoenen zijn dan niet aan te raden. Je wilt immers niet dat mensen zich aan je schoenen storen. Voor heren zijn nette schoenen dan een veilige schoenen, deze zakelijke schoenen, zakenschoenen, business schoenen, of hoe je ze maar wil noemen zien er verzorgd uit, stralen klasse en kwaliteit uit en bevatten geen opvallende details of logo’s.

Ze zijn vaak in neutrale kleuren als bruin, zwart en grijs, en sluiten vaak aan bij het kleur kostuum dat gekozen wordt. Donkerblauwe zakelijke schoenen zijn daarom erg in opmars.

Veel verkopers en zakenlieden hebben meerdere paren zakelijke schoenen in de kast staan. In verschillende kleuren voor bij verschillende kleuren kostuums.

Damesschoenen voor op kantoor

Voor dames is er heel wat meer keuze uit schoenen voor op kantoor als voor heren. Ook dames kunnen kiezen voor zakelijke veterschoenen, maar ook pumps en enkellaarsjes zijn een optie.

Vaak wordt er gekozen voor zwarte pumps, eventueel met hoge hakken. Dit staat zakelijk, maar ook heel elegant.

Onderwerpen:
Kantoorschoenen, nette schoenen voor kantoor, zakelijke schoenen, business schoenen.