Nette schoenen voor heren

Met nette herenschoenen bedoelen wij “geklede schoenen”. Schoenen die je onder een pak of kostuum kunt dragen, en schoenen die je met een gerust hart aan kunt trekken als je naar een formele bijeenkomst gaat of bijvoorbeeld een mogelijke nog onbekende klant gaat bezoeken. Maar ook schoenen die comfortabel genoeg zijn om de hele dag op je werk te dragen.

Hieronder alle informatie over deze schoenen.

Nette herenschoenen kopen

De beste winkels voor nette herenschoenen

Kijk hieronder voor het aanbod aan nette herenschoenen bij de beste online schoenenwinkels van Nederland.

Informatie nette schoenen heren

Op deze pagina vind je informatie over verschillende soorten nette schoenen zoals derby’s, monks, oxfords en richelieu’s. Er is veel keuze uit modellen nette herenschoenen en er zijn ook veel merken die deze mooie schoenen maken.

Daaronder bevinden zich een groot aantal gespecialiseerde merken. Nederlandse merken van Van Bommel, Van Lier, Greve en Humberto, maar ook sjieke buitenlandse merken als Giorgio, Bugatti, Hugo Boss en Melvin & Hamilton.

Prachtige leren schoenen of suede schoenen voor onder een kostuum of zakelijke outfit. Elegante herenschoenen met veel uitstraling.

Goede fabrikanten nette herenschoenen

Hierboven vind je een link naar ons overzicht met beste merken nette herenschoenen. Een paar merken willen we er even uitlichten.

Van Bommel herenschoenen

Van Bommel schoenen zijn populaire nette schoenen voor heren. Van Bommel schoenen zijn niet de goedkoopste schoenen, maar het zijn wel prachtige herenschoenen van zeer hoge kwaliteit.

Van Bommel schoenen zijn luxe schoenen met veel uitstraling. De schoenen die onder het label Van Bommel verkocht worden zijn klassiek vormgegeven, onder het label Floris van Bommel worden meer vernieuwende nette herenschoenen verkocht in bijvoorbeeld opvallende kleuren. Deze Floris van Bommel schoenen zijn van dezelfde hoge kwaliteit als de klassieke Van Bommels.

Van Lier herenschoenen

Van Lier is een ander bekend Nederlands schoenenmerk voor luxe en nette herenschoenen. Van Lier schoenen zijn er in vele modellen. Ze zijn er als klassieke herenschoenen maar ook als nette geklede sneakers.

Ook maakt dit Nederlandse schoenenmerk veel mooie enkelboots en instappers. Veel Van Lier herenschoenen zijn als modern klassiek te bestempelen. Van Lier schoenen zijn altijd heel goed afgewerkt en netjes en verzorgd qua uitstraling.

Bugatti herenschoenen

Bugatti is een merk schoenen dat nette herenschoenen maakt die minder prijzig zijn dan de schoenen van Van Bommel en Van Lier, maar wel heel goed van kwaliteit zijn en er prachtig uitzien.

Bugatti maakt een hele reeks mooie herenschoenen, zowel modern als klassiek, zowel sportief als gekleed. Bugatti schoenen zijn heel stijlvolle schoenen. Overigens heeft dit Duitse schoenenmerk niets te maken met de gelijknamige autofabrikant.

Lorenzi herenschoenen

Prachtige stijlvolle herenschoenen uit Italië. Stijlvol, netjes en gekleed, maar vaak wel opvallend. Lorenzi schoenen kunnen in heel opvallende kleurstellingen zijn uitgevoerd.

Wil je een paar opvallende schoenen onder je kostuum of zakelijke outfit? Dan zijn Lorenzi herenschoenen een goede keuze.

Giorgio herenschoenen

Ook de handgemaakte Giorgio schoenen komen uit Italië. Het schoenenmerk Giorgio 1958 zijn zeer luxe herenschoenen, meestal veterschoenen en gespschoenen, maar soms ook herenbooties of instappers. Het zijn behoorlijk prijzige herenschoenen, maar dan heb je ook wel wat bijzonders aan je voeten!

Kijk bij de bovenaan genoemde beste merken nette schoenen voor nog veel meer goede merken die de mooiste en beste nette herenschoenen maken.

Modellen nette herenschoenen

Vaak zijn nette herenschoenen klassieke veterschoenen, maar er zijn ook andere modellen die je heel goed bij je nette outfit kunt dragen.

Hieronder een aantal modellen nette schoenen voor heren die je bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van nette herenschoenen.

Richelieu schoenen / Oxford schoenen

Ze worden Richelieu schoenen genoemd, Oxford schoenen, Balmorials of Molinère schoenen, maar het is allemaal hetzelfde. De traditionele Richelieu schoen (zo noemen we hem hier maar even) is een nette leren veterschoen waarbij meerdere soorten leer zijn gebruikt en waarbij de veterogen zijn verborgen onder het leer aan de bovenkant van de schoen.

Maar zoals altijd bij schoenmodellen hebben de schoenfabrikanten om zich te onderscheiden tal van varianten uitgebracht.

Derby schoenen

Een andere klassieke nette herenschoen is de Derby schoen. Derby schoenen lijken erg op de bovenstaande Oxfords, maar het verschil is dat bij de Derby nog een deel van de tong zichtbaar is terwijl de Oxfords omdat de tng niet zichtbaar is (voor het oog) veel vaster dichtgestrikt lijken.

Klik op de bovenstaande link naar Derby schoenen voor een geïllustreerd vergelijk tussen beide schoenen.

Brogues schoenen

Schoenen met gaatjes, dat is de simpele beschrijving van brogues schoenen. Meestal zijn dit veterschoenen, maar ook andere modellen schoenen met gaatjes kunnen een brogue genoemd worden.

De gaatjes zijn tegenwoordig als decoratie bedoeld, maar vroeger waren brogues geen nette schoenen maar juist werkschoenen. De gaatjes waren toen bedoeld om water af te voeren als iemand door drassig terrein liep. Die functie hebben de gaatjes niet meer op de kantoren waar je brogues vaak tegenkomt.

Monk schoenen

Heel andere nette herenschoenen zijn de monks, oftewel de monk schoenen. Dit maal geen veters maar een band met één of meer gespen die over de wreef van de schoen loopt (de monk strap).

Dit ziet er heel netjes maar toch wat minder formeel en meer modieus uit dan de bovenstaande veterschoenen.

Zie ook

Foto: Crocket & Jones schoenen