Ieder jaar wordt het het beste winkelketen en de beste webwinkel gekozen Ook per iedere categorie worden er twee winnaars aangewezen. Dit jaar waren dat bij de schoenen Schuurman Schoenen (beste keten schoenenwinkels) en Van Haren (beste online schoenenwinkel).

Een vakjury selecteerde een aantal genomineerde schoenenwinkels, en het publiek mocht daaruit vervolgens een keuze maken. Met dit jaar Schuurman en Van Haren als de meest populaire schoenenwinkel.

Beste Winkelketen van Nederland 2017 – 2018 (schoenen): Schuurman Schoenen

Verleden jaar was Van Haren de winnaar. Die keten schoenenwinkels was ook dit jaar genomineerd. Maar het Nederlandse publiek koos nu voor Schuurman Schoenen. Ook Ziengs en Bristol waren genomineerd.

Na deze overwinning maakt Schuurman Schoenen kans om later dit jaar uitgeroepen te worden tot beste winkelketen van Nederland (algemeen). Dan moet de schoenenwinkel echter wel meer stemmen halen dan de Action die de laatste drie verkiezingen allemaal won.

Winnaar Webshop Awards Nederland 2017 – 2018 (schoenen): Van Haren

Van Haren volgde zichzelf op als winnaar bij de webwinkels. Hierin waren Ziengs en Schuurman de andere genomineerden. Van Haren deed het dus als webwinkel beter. Wat daarin waarschijnlijk een rol speelde is dat Van Haren nooit verzendkosten berekend, ook niet op kleine bestellingen.

Foto: Schuurman Schoenen