Betula schoenen zijn slippers die voorzien zijn van het Birkenstock voetbed. Betula slippers lopen dan ook net zo heerlijk als de originele Birkenstocks, maar over het algemeen zijn Betula schoenen wat goedkoper dan de echte Birkenstocks.

Winkels waar je Betula schoenen online kunt kopen

Betula maakt slippers, sandalen, clogs, muiltjes en flipflops. Het betreft op een enkele uitzondering na allemaal open zomerschoenen. Betula schoenen zijn er voor mannen, vrouwen en kinderen. Kijk bij de aanbiedingen van Betula schoenen bij de onderstaande online winkels voor de prijzen en modellen.

Goedkopere Birkenstock schoenen

Betula is een dochterbedrijf van Birkenstock. In 1994 werd het productlabel in het leven geroepen. Betula schoenen zijn in feite Birkenstocks met een andere naam en een iets ander design. Ook worden ze wat goedkoper geproduceerd, bijvoorbeeld niet in alle gevallen in Duitsland maar in goedkopere landen. Je kunt Betula beschouwen als een budget-merk van Birkenstock, maar het verschil in kwaliteit is in de praktijk te verwaarlozen.

Leuk om te weten

  • Betula is het Latijnse woord voor berk, terwijl birkenstock berkentak betekent. Eigenlijk zou de naamgeving van beide schoenmerken omgekeerd moeten zijn!
  • Betula schoenen bestaan sinds 1994, maar moederbedrijf bestaat minimaal al sinds 1774. Dat jaar stond Johann Adam Birkenstock als schoenmaker geregistreerd in het kerkregister van het Duitse plaatsje Vettelschoss. Mogelijk waren generaties Birkenstocks voor hem ook al actief als schoenmaker.
  • Betula schoenen worden gemaakt in Duitsland, Spanje en het Verre Oosten.
  • Betula schoenen kom je ook tegen onder de namen Tula, World walker en Newalk. Dit zijn allemaal labels van Betula. Birkenstock is het moederbedrijf en de merken Papillio, Footprints, Tatami en de Birki’s zijn zusjes van Betula
Zie ook: Tips en aanbiedingen slippers


Onderwerpen:
Betula schoenen, Betula slippers, goedkope Birkenstock slippers, goedkope birkenstocks.