Suède schoenen zien er mooi en stijlvol uit, maar ze vergen ook wel wat onderhoud. Want als je suède schoenen niet af en toe schoonmaakt worden ze vuil en minder mooi.

Daarom kijken we hier naar het onderhoud van suède schoenen. Hoe hou je suède schoenen mooi?

Tip: Kijk bij de aanbiedingen suède schoenen voor duizenden suède schoenen en suède laarsjes voor dames, heren en kinderen.

Suède schoenen borstelen

Maak je suède schoenen heel regelmatig schoon met een zachte borstel. Zo voorkom je dat vuil in de schoenen trekt.

Spray voor suède schoenen

Met een speciale spray voor suède schoenen te gebruiken krijgen de schoenen een beschermend laagje die vuil en vet afstoot. Hierdoor kun je later veel makkelijker een vlek verwijderen.

Schoenspanners

Om suède schoenen mooi in vorm te houden kun je schoenspanners gebruiken. Schoenspanners van onbehandeld hout werken het best, deze nemen namelijk ook vocht op.

Suède schoenen drogen

Suède kan slecht tegen vocht. Draag ze dus bij voorkeur niet bij nat weer. Zijn de schoenen naat geworden? Wikkel ze dan in keukenpapier (dat absorbeert goed) en laat ze in schoenspanners drogen. Niet bij de verwarming want dan droogt het leer uit!

Ook moddervlekken krijg je het best uit suède schoenen door de schoenen eerst te laten drogen. Daarna laat de modder zich meestal heel makkelijk verwijderen. Naborstelen is vaak wel nodig.

Potlootgum

Wist je dat je hardnekkige vlekken in suède schoenen vaak met een simpel potloodgummetje kan weggummen? Het klinkt raar, maar werkt fantastisch goed.

Stoom

Krijg je suède schoenen echt niet meer schoon? Dan kan een behandeling met stoom helpen. Hou de vlek boven een stomende waterkoker of fluitketel. Door de stoom openen de poriën zich waarna de vlekken zich makkelijker laten verwijderen. Je kunt dit zelf doen maar veel schoenmakers kunnen dit ook professioneel voor je verzorgen.

Zie ook: Meer tips schoonmaken schoenen

Onderwerpen:
Suede schoenen schoonmaken, suede laarsjes, suede onderhoud, suède schoonmaken.

Productselectie: Bol.com