Zijn de schoenen van de kinderen nog wel groot genoeg? Vooral bij kleine kinderen moet je daar goed op letten. Peuters en kleuters geven het namelijk meestal niet uit zichzelf aan als hun schoenen te klein worden.

kinderschoenen passen

Af en toe controleren of de schoenen nog wel de goede maat hebben is dus erg belangrijk. Vergeet daarbij ook de gymschoenen die op school staan niet. Hier nog meer tips voor bij het passen van kinderschoenen.

Thuis passen

Kleine kinderen hebben vaak een hekel aan schoenen passen. Het kan daarom handig zijn thuis, in de vertrouwde omgeving, kinderschoenen te passen. Als je kiest voor een schoenenwinkel met gratis retourneren kun je zonder kosten net zo veel kinderschoenen laten opsturen als je wilt om thuis te passen. Kijk in het overzicht bestelkosten en retourkosten schoenenwinkels bij welke online schoenenwinkels het retourneren gratis is.

De duimtest

De meest gebruikte methode om te voelen of de kinderschoenen nog wel passen is de duimtest. Hierbij druk je aan het uiteinde van de schoen vlak bij de grote teen. Hier moet enige ruimte zijn. Bij nieuwe schoenen moet je duim tussen het topje van de grote teen en de rand van de schoen passen.

Let op! Bij het passen moet het kind altijd staan.

De breedte van de schoen

De kinderschoen moet niet alleen in de lengte passen maar ook in de breedte en qua hoogte. Niet ieder kind heeft dezelfde voeten. Kijk dus goed of alles goed aansluit.

Schoenen passen in de middag

Voeten zetten in de loop van de dag uit. En dat uitzetten is dusdanig veel dat je er rekening mee moet houden. Pas schoenen dus altijd aan het eind van de dag. Schoenen die aan het begin van de dag passen kunnen in de loop van de middag gaan knellen.

Kinderschoenen passen op verschillende ondergronden

Bij het passen van kinderschoenen hoort natuurlijk ook lopen, rennen en stoppen. De kinderschoenen moeten natuurlijk onder alle omstandigheden comfortabel zitten. Laat het kindje dit op verschillende ondergronden doen. Vloerbedekking, stenen, gras, probeer het allemaal uit, Dat kan heel makkelijk als je thuis kinderschoenen past.

Pas altijd beide kinderschoenen

Zowel bij kinderen als bij volwassenen kan de schoenmaat per schoen verschillen. Bij kinderen komt dat nog vaker voor dan bij volwassenen. Pas dus altijd beide schoenen om te voorkomen dat achteraf blijkt dat één schoen goed en de andere kinderschoen te krap is.

Zie ook: Tips kinderschoenen

Onderwerpen:
Beste kinderschoenen passen tips, schoenen kinderen passen, schoenmaat kinderen.