Voor een serieuze wandeling heb je goed schoeisel nodig. Dat geldt voor volwassenen, maar dat geldt beslist ook voor kinderen. Immers, kinderen hebben juist veel behoefte aan goede schoenen met veel grip. Dat geldt ook voor wandelschoenen voor kinderen.

Kinderen zijn namelijk lichter dan volwassenen. Door dit lichtere gewicht glijden kinderen sneller weg dan volwassenen. Grip is dus extra belangrijk. Bovendien zijn kinderen roekelozer en minder ervaren. Dat zijn allemaal factoren die er voor zorgen dat een valpartij tijdens een wandeling sneller kan plaatsvinden. Met goede wandelschoenen of bergschoenen kun je ongelukken en blessures deels voorkomen.

Hier geven we handige tips voor bij het kiezen en kopen van wandelschoenen voor kinderen.

Tip: Aanbiedingen van wandelschoenen voor kinderen

We schreven het al, voor kinderen zijn de juiste wandelschoenen, met goede grip en goede steun, erg belangrijk. Maar natuurlijk wil je als ouders er ook niet meer geld aan uitgeven dan nodig. Kinderen gebruiken wandelschoenen immers vaak maar één of twee seizoenen.

Gelukkig kunnen ook de bergschoenen en wandelschoenen voor kinderen van de beste merken vaak goedkoop worden gekocht. Kijk maar bij de onderstaande websites:

In dit overzicht met aanbiedingen vind je het aanbod aan wandelschoenen en bergschoenen voor kinderen van alle belangrijke schoenenwinkels en sportwinkels in Nederland handig bij elkaar. Ook kun je zo makkelijk zien welke winkels momenteel uitverkoop of andere acties met wandelschoenen hebben.

Tip: Bergschoenen of wandelschoenen voor kinderen?

Als je naar de bergen op vakantie gaat heb je dan bergschoenen of wandelschoenen voor kinderen nodig?

Dat hangt sterk af van wat je die vakantie van plan bent. Voor een wandeling over goede paden zijn wandelschoenen ruim voldoende. Ga je echter met de kinderen met een rugtas het ruwe terrein in? Dan zijn bergschoenen zeker aan te raden. Slechte ondergrond en extra gewicht zijn twee belangrijke factoren die het gebruik van wandelschoenen noodzakelijk maken.

Het nadeel van bergschoenen is dat de kinderen deze alleen met de vakantie zullen dragen. Goede wandelschoenen kun je ook in Nederland gebruiken. Bovendien zitten ze comfortabeler dan zware bergschoenen. Kies dus als je een niet al te zware vakantie hebt dus voor wandelschoenen voor kinderen met goede grip. Dan zijn ze in de bergen goed toegerust, en kunnen ze in Nederland de wandelschoenen ook gebruiken.

Tip: Koop de wandelschoenen op tijd

Het is belangrijk om niet te lang te wachten met het kopen van wandelschoenen en bergschoenen. Begin een paar weken van tevoren al vast met het lopen op de schoenen. Maak er met de kinderen af en toe een wandeling op, en wacht niet tot de vakantie om dan dagelijks wandelingen te maken met de schoenen. Dat is dan namelijk vragen om blaren en andere problemen.

Tip: Maar koop wandelschoenen voor kinderen ook niet te vroeg

Maar bij kinderen kan het handig zijn de wandelschoenen ook niet een half jaar van tevoren al te kopen. Zoals bij ieder paar kinderschoenen hebben de kinderen bij wandelschoenen de nare eigenschap er uit te groeien. Door de schoenen pas vlak voor de wandelvakantie te kopen kunnen ze het paar misschien het jaar erop tijdens de volgende vakantie nog een keer dragen. Zo spaar je mooi een paar wandelschoenen uit.

Als je wandelschoenen voor kinderen drie weken tot een maand voor de vakantie koopt kunnen ze de schoenen goed inlopen en heb je volgend jaar goede kans dat ze nog passen.

Tip: Goede merken

De fabrikanten die goede bergschoenen en wandelschoenen voor kinderen maken zijn dezelfde als die de goede wandelschoenen voor volwassenen maken. Aanraders zijn Hanwag, Lowa, Meindl en Keen. Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van wandelschoenen voor kinderen voor alle modellen en prijzen of kijk bij de beste wandelschoenen merken wat (ook voor volwassenen) de beste merken voor wandelschoenen zijn.

Zie ook: Meer tips kinderschoenen

Onderwerpen:
Wandelschoenen jongens, wandelschoenen meisjes, bergschoenen kinderen, goede wandelschoenen kinderen.